PUBLICITAT

D'una hora gratuïta a mitja d'aparcament

  • Les tarifes als pàrquings verticals del Pas de la Casa passaran de 0,80 a 1,20 euros en dos anys
I. C.
ENCAMP

Periodic
Vertical Un dels aparcaments comunals de la parròquia, al centre d'Encamp. Foto: ONA MORANTE

El Comú d'Encamp suprimirà l'hora gratuïta als aparcaments comunals. En la mateixa línia que la capital i Escaldes-Engordany, els vehicles només gaudiran de mitja hora de franc a partir de l'1 d'agost. Canillo, la Massana i Sant Julià de Lòria encara mantenen l'hora de franc als pàrquings de propietat local. D'altra banda, la corporació local ha decidit ampliar el contracte amb la concessionària que s'encarrega de la gestió dels aparcaments horitzontals del Pas de la Casa.

Si bé l'empresa havia proposat allargar la concessió a 30 anys, el Comú ha reconsiderat l'ampliació per a cinc anys més. L'esmentat contracte, doncs, vencerà el 2046.

Una altra de les mesures que es posarà en marxa serà l'augment de les tarifes de l'ordre del 25 i el 50% als pàrquings verticals. En concret, de 0,80 a 1 euros durant aquest any i d'1 a 1,20 euros al 2011. També s'estipulen canvis en la retribució per a l'empresa gestora dels aparcaments.

La concessionària rebrà el 10% de la facturació anual dels parquímetres de la zona blava. Cal recordar que el 90% es destina a l'Administració i que fins ara la gestora adquiria el 4% de la facturació.

Aquestes modificacions arriben després d'una trobada entre les dues parts, en la qual el particular va informar sobre el dèficit de 550.000 euros generat l'any passat. S'ha destacat que la baixada de visitants al Pas de la Casa i els dos nous aparcaments comunals del Bullidor i de la plaça Coprínceps, amb tarifes més assequibles, han estat les causes d'aquestes pèrdues. Per aquest motiu, i segons va apuntar ahir el cònsol menor, Gabriel Dalleres, el que es pretén és "restablir l'equilibri a la concessionària sense perjudicar les finances del Comú".



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT