PUBLICITAT

El Duc tornarà a ser citat si la comissió dóna fruits

  • El jutge de Palma està a l'espera de les dades que sorgeixin d'Andorra
EL PERIÒDIC
PALMA DE MALLORCA

E l Duc de Palma, Iñaki Urdangarin, tornarà a ser citat a declarar pel jutge instructor del cas Palma Arena, José Castro, si l'informe que l'Agència Tributària està a punt de presentar i les comissions rogatòries lliurades a Andorra, Suïssa i Luxemburg –de les que encara no hi ha resposta– aprofundeixen amb noves dades en entorn de l'activitat presumptament delictiva del marit de la Infanta Cristina al capdavant de l'Institut Nóos, segons han informat fonts de la investigació a Europa Press.

El mateix succeirà, segons les mateixes fonts, amb el seu exsoci Diego Torres, qui després que fos citat a declarar de forma voluntària el passat mes de maig, finalment va sol·licitar la suspensió de la compareixença, mentre que al febrer, quan va acudir a la crida del jutge Castro a Palma per interrogar-lo, es va acollir al seu dret de no declarar.

I és que els investigadors del cas Nóos, que conforma una de les 26 peces separades de la complexa causa centrada en les suposades irregularitats comeses durant la construcció del velòdrom Palma Arena, romanen pendents de la resposta de les tres comissions rogatòries, que preveuen donar llum sobre la destinació dels diners que des de l'Institut va anar a parar a comptes bancaris localitzades en aquests països.

SENSE RESPOSTA / De moment, les autoritats dels tres estats no han respost a la petició cursada pel titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, qui mitjançant aquestes diligències vol que siguin identificats els titulars dels comptes en què van ser dipositats milers d'euros a través de les societats vinculades a Nóos, presidit entre 2004 i 2006 pel gendre del rei Joan Carles. De fet, una d'aquestes qüestions, la relacionada amb el compte de Suïssa, va sortir a la llum en l'extens interrogatori del magistrat a Urdangarin, qui va justificar que a través d'aquest compte bancari va cobrar un projecte relacionat amb l'empresa Aigües de València, a intervenir entre la mercantil valenciana i un ciutadà d'origen jordà, Manssour Tabaa, que va ser la persona que va abonar aquest servei.

Paral·lelament, tant el magistrat com la Fiscalia Anticorrupció també es troben a l'espera que l'Agència Tributària aporti al cas Nóos l'informe que va sol·licitar el jutge al voltant dels ingressos percebuts a través de Nóos per part dels dos socis per poder quantificar els diners que presumptament van defraudar per treballs la realització dels qual no ha estat justificada, i a partir d'aquí sol·licitar una fiança de responsabilitat civil milionària.

No obstant això, encara que el Ministeri Públic està pendent de poder analitzar la documentació d'Hisenda i a partir d'aquí calcular la quantitat a la qual podria ascendir la caució que els fiscals demanin al magistrat, s'estima que la xifra podria arribar almenys als dos milions de euros.

Per ara, els investigadors apunten que Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres van encapçalar una trama a través de la qual s'haurien apoderat de 5,8 milions dels fons públics que va percebre Nóos. En concret, falsedat documental, prevaricació, frau a l'administració i malversació de cabals públics són els delictes que s'indaguen en aquest serrell del cas Palma Arena.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT