PUBLICITAT

L'incendi de Ger ja estava ahir afectant a la massa forestal

EL PERIÒDIC
GER

Periodic
La columna de fum de l'incendi entre Ger i Meranges, a la Cerdanya Foto: METEOQUEIXANS

Els Bombers indiquen que l'incendi de Ger, a la Cerdanya, que es va declarar 14.30 hores d'ahir, podria estar afectant massa forestal. Fins ara el foc afectava matolls. Una quarantena de dotacions de Bombers de la Generalitat –una trentena de terrestres i una desena d'aèries– treballaven en un foc amb la col·laboració de dues unitats dels bombers francesos i dues més dels bombers andorrans. Una tempesta va provoca turbulències de vent a la zona, fet que va dificulta les tasques d'extinció.

Segons va informa el cos de Mossos d'Esquadra, cap a les 16.15h es va desallotjar una piscina municipal de Ger per tal que els mitjans aeris es poguessin abastir d'aigua. Més tard també es va desallotjat, de forma preventiva, el refugi de la Feixa.

A la zona també s'hi van desplaçar dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). El Servei Català de Trànsit (SCT) va informar que es va tallar la circulació a la pista forestal que va a Meranges.

Protecció Civil manté activada des de dijous la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya, l'Infocat, per l'alt risc d'incendi forestal generalitzat a tot Catalunya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT