PUBLICITAT

Bernadó buscarà baixar de les 2h 25 min en una marató favorable

  • La cinquena cita olímpica del fondista andorrà serà amb una temperatura suportable
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El recorregut de la marató d'avui a Londres, amb sortida i arribada a The Mall (a baix a l'esquerra) Foto: LONDON2012

El penúltim dia dels Jocs Olímpics de Londres té programat una de les cites que més atenció acaparen. Avui és el dia de la marató (11.00 hores d'Andorra) per posar punt i final a una cita del 2012 llegendària per al món de l'atletisme. A la línia de sortida hi serà Toni Bernadó, que amb 45 anys afronta la cinquena cita olímpica de la seva carrera esportiva.

El corredor del Club d'Atletisme Valls d'Andorra es trobarà. com els altres 104 participants que faran els 42.195 metres, amb unes condicions favorables quant a temperatura i clima. Atlanta, Sidney, Atenes i sobretot Pequin van ser infernals, amb els termòmetres pels núvols i una xafogor esgotadora.

En terres britàniques aquest no serà el principal escoll dels participants. «Amb calor i humitat no responc», es va sincerar Bernadó. Demà s'esperen pluges al matí però sigui com sigui «si el temps acompanya» el buscarà córrer «a 2 hores 16 minuts». Si el clima no és idoni el pla B serà baixar de les 2h 25 minuts, potser millorar el seu millor registre olímpic (2h 23min 3s a Sidney 2000) però en el seu cap no entra la idea de superar el rècord d'Andorra que ostenta ell mateix des del 2003 (2h 14min 25s), exactament la 80a millor marca dels que seran a sortida. «Aquesta carrera s'espera amb molta expectació. Jo em trobo bé, millor del que esperava», va assegurar.

El recorregut, com acostuma a ser habitual en les maratons olímpiques, creuarà els punts més emblemàtics de Londres. Serà un circuit urbà circular vorejant el riu Tàmesi (4 voltes), amb molt revolt i petits desnivells que no permetran un ritme constant als atletes. La sortida i arribada serà al mític The Mall –La galeria–, que té un camí vermell icònic que donarà l'efecte de ser una catifa vermella per als atletes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT