PUBLICITAT

Japonesos i altres viatgers de fora de la UE s'interessen pel país

  • Agències de viatges i oficines turístiques noten un augment dels visitants nipons, americans i de l'est d'Europa
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dos turistes asiàtics, passegen pel centre de la capital, ahir Foto: TONY LARA

Més enllà de l'habitual turisme provinent dels països veïns i d'altres estats habituals al Principat com Anglaterra, ja des de fa un temps es parla de nous mercats. Visitants a Andorra més extravagants entre els que destaquen els russos, que han aconseguit una presència notòria en els darrers temps. Però sembla que també creixen els viatgers que procedeixen des de l'Àsia i altres llocs del món allunyats de l'espai europeu comú.

Un d'aquests grups que podria estar experimentant un creixement notori, tot i que encara representa un percentatge petit, és el dels japonesos. Un tipus de turista que arriba gràcies al pol d'atracció que és Barcelona –la capital catalana sempre figura entre els tres principals destins per els nipons–, i que en molts casos arribaria en grups grans.

Aquest augment de l'interès per Andorra des del Japó el confirmen des de l'agència de viatges nipona HIS, amb seus a les dos principals ciutats espanyoles. Segons expliquen, han crescut molt les demandes d'informació per part de japonesos per Andorra. Un interès més gran del què és normal degut al fenomen de la pel·lícula nipona Andalucía, rodada majoritàriament a Barcelona, però amb prop d'un terç del seu metratge en terres andorranes. Aquesta cinta va ser un dels majors èxits a les cartelleres nipones, i segons l'agència això es tradueix en un augment de l'interès turístic pel públic japonès. Un fenomen, comenten, bastant habitual per a ells. Com a exemple, expliquen que l'altre nou destí pel que pregunta el viatger japonès és la ciutat espanyola de Conca, que sortia a una telesèrie molt popular al país.

Des de Caldea expliquen que tenen un constant degoteig de turistes asiàtics durant tot l'any format per grups de japonesos, xinesos i filipins. Més destacable és que ressalten el fet que, durant els últims anys, han anat moltes televisions i periodistes nipons a fer reportatges del centre termal. Un esclat mediàtic que, estimen, pot haver-hi influït en el trànsit de japonesos al Principat.

Més viatgers no europeus / A les oficines turístiques de la capital indiquen que, durant aquesta temporada, s'ha notat un increment notable de les consultes per part de ciutadans japonesos. Afirmen que han anat en augment i que ara són més nombrosos. Tal i com detallen, és un viatger interessat en conèixer els llocs principals del país on poden fer fotografies. I que es queda un dia o dos al país.

No és l'únic dels nous grups de visitants que arriben al país. Tal i com subratllen a les oficines turístiques, també presenten un repunt notable els provinents de la República Txeca, alguns països de l'est d'Europa i en gran mesura els nord-americans. Nous grups de turistes que arriben des d'estats que no pertanyen a l'espai Schengen de la Unió Europea. I que gràcies a recents acords no necessiten un altre visat que el que obtenen per arribar als països veïns.

El cònsol dels Estats Units per Andorra, Greggory D. Crouch, afirma que «la gran majoria d'americans no coneixen Andorra, però els hi resulta interessant per la seva naturalesa i l'esquí a l'hivern». I que el Principat ha aprofitat que un milió d'americans visiten Barcelona, més d'un milió ja, i molts d'ells aprenen d'Andorra i es decideixen per venir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT