PUBLICITAT

Canillo vol que els joves organitzin les festes parroquials

  • La futura comissió ha de servir per engegar la colla de gegants
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Una imatge del Carnaval de Canillo Foto: ANA

A banda de les comissions que ja existeixen a cada poble canillenc per organitzar les festes majors, el Comú de Canillo vol que els joves de la parròquia creïn una altra comissió que s'encarregui d'organitzar les festes parroquials, com poden ser el Pare Noel, Reis, Carnaval o Sant Roc. El conseller de Cultura i Esports, Àlex Mitjana, va explicar que aquesta comissió, que es vol impulsar de cara a la tardor, hauria de servir per poder engegar una colla gegantera que faci ballar les dues noves figures en forma d'arlequins que va adquirir la corporació anterior i que encara no s'han batejat.

Mitjana va afegir que considera que ha de ser el jovent el que s'encarregui d'organitzar-les perquè són activitats molt relacionades amb els joves i perquè seria la manera de fer-los participar més activament en aquest tipus de festes, com és Carnaval, Sant Roc, o les festes nadalenques. El que sí que es designaria és una persona del Comú que formés part de la comissió, ja sigui el conseller o el director del Departament de Cultura.

Mitjana va informar a l'ANA que de moment ja s'ha fet una primera reunió amb els joves, que ho veuen bé, però caldrà tornar-se a trobar per acabar-ho de tancar. L'objectiu és tirar-la endavant durant la tardor, per tal que de cara a l'any vinent ja estigui en funcionament.

La colla de gegants / A partir d'aquesta comissió, la idea és, segons el conseller, poder engegar la colla de gegants tal com els joves creguin convenient. Mitjana ha dit que des que s'ha iniciat el nou mandat encara no s'ha parlat amb ells d'aquesta qüestió perquè estaven a l'espera de poder crear aquesta comissió. El conseller va reconèixer que crear una colla gegantera «no és una cosa fàcil», i que es necessita implicació de molta gent, «que ara mateix no tenim perquè encara no ens hem assegut a parlar-ne, a l'espera de tirar endavant la comissió».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT