PUBLICITAT

L'alerta per risc d'incendis s'allarga al cap de setmana

  • Farré diu que no és una situació alarmant i de moment no s'han aplicat mesures preventives
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un berenador clausurat, l'any 2005 Foto: TONY LARA

El director adjunt dels Bombers d'Andorra, Jordi Farré, va manifestar que es manté el risc d'incendi durant tot el cap de setmana al Principat a causa de les altes temperatures que estem patint. Per ara, la zona amb més risc segueix sent Sant Julià de Lòria, on és elevat, i per tant Farré va recordar la prohibició total de fer focs. Tot i això, va manifestar que no cal ser alarmistes ja que la situació no és extrema.

Els Bombers d'Andorra fan servir les dades proporcionades per incendis.ad, per la Generalitat de Catalunya i per França per valorar el risc d'incendis que hi ha al Principat. Tot i que incendis.ad assenyala que a algunes zones de Sant Julià de Lòria el risc és «de perill extrem», el director dels Bombers va aclarir que tenint en compte la resta de dades observades, el risc és elevat.

Farré va indicar que no cal ser alarmistes perquè la situació no és extrema, i que en les properes hores es decidirà si cal activar la campanya de prevenció d'incendis i alertar el Comú de Sant Julià perquè els operaris vigilin les zones de berenadors o tallin l'accés a algunes zones de bosc. Per ara, però, encara no s'ha optat per aquesta via, va informar l'ANA.

FOC NOMÉS A BERENADORS / Tot i així, el director adjunt dels Bombers va recordar la prohibició que hi ha durant tot l'estiu de fer focs en zones que no siguin els berenadors especialment preparats. A més, va recomanar molta prudència ciutadana, no llençar burilles de cigarretes al bosc ni fer servir eines mecàniques que puguin causar focs. Farré va explicar que són les recomanacions que cal tenir en compte sempre a l'estiu.

Pel que fa a la previsió per als propers dies, la climatologia fa pensar que es podrà mantenir el risc similar, però el risc es podria estendre cap a Andorra la Vella i Escaldes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT