PUBLICITAT

Les mercaderies perilloses s'adapten als canvis normatius

  • Més d'una vintena de camions han passat per les Dos Valires, sense incidències en el protocol
CLARA GARNICA
LA MASSANA / ENCAMP

Periodic
La sortida oest del túnel de les Dos Valires Foto: ÀLEX LARA

El túnel de les Dos Valires ha superat la primera setmana d'activitat circulatòria, també pel que fa al pas obligat dels vehicles que transporten mercaderies perilloses. Segons va informar ahir el Govern, des del dia 1 d'agost fins dimecres passat han passat per l'interior del túnel 24 camions amb mercaderies perilloses. El seu pas «no ha suposat cap incidència dins el túnel» i tampoc hi ha hagut entrebancs pel que fa als tràmits administratius necessaris que han de fer prèviament els transportistes via telèfon o mail.

El sentit que més han utilitat aquesta tipologia de vehicles és el d'Encamp cap a la Massana. Dels 24 transportistes, 16 han fet aquest recorregut, per vuit que han creuat el túnel des de la parròquia massanenca. Pel que fa al dia que més circulació va rebre el túnel, va ser aquest dimarts, amb el pas de sis camions.

Des del passat 1 d'agost, i després de les modificacions al reglament publicades al BOPA, està prohibit que aquests vehicles circulin per la CG3, concretament entre la rotonda d'Engolasters, on s'inicia la CG3, i la rotonda sobre el riu Muntaner, a la boca oest del túnel, a la Massana. Amb aquest canvi, s'evita que els vehicles que vulguin anar cap a la Massana hagin de travessar el nucli urbà d'Escaldes-Engordany.

D'altra banda, el reglament estableix que el pas de transport de mercaderies perilloses pel túnel està sotmès a l'autorització prèvia de l'Àrea de Mobilitat mitjançant el Centre Nacional del Trànsit. Així, els transportistes han de demanar autorització per telèfon o per correu electrònic amb una antelació mínima de 30 minuts respecte a l'hora que es vol passar pel túnel. Malgrat algunes reticències dels transportistes, aquest servei ha funcionat sense problemes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT