PUBLICITAT

La família de Pereiras contractarà un nou forense

  • Els familiars reclamen justícia després de la recent llibertat de l'últim acusat
EL PERIÒDIC
VIGO

Periodic
Concentració prop de la gasolinera de Santa Coloma. Foto: TONY LARA

La família de José Luis Pereiras, la víctima mortal de la baralla que va tenir lloc et setembre passat en una gasolinera de Santa Coloma, ha obtingut el permís perquè un forense estranger analitzi el cas del seu fill. Segons el rotatiu gallec Faro de Vigo, es tracta d'un forense de fora del Principat, ja que la família no se'n refia de la feina dels forenses andorrans després de la posada en llibertat de l'últim acusat per la mort del seu fill.

El rotatiu exposa que aquesta nova contractació suposa un nou pas en un procés judicial agreujat el passat mes de juny. La responsable judicial del cas va dictar l'auto de llibertat després que el segon informe elaborat pel departament de medicina legal i forense arribés a la conclusió que la ferida mortal va ser «no voluntària o accidental» i que, probablement va ser el mateix Pereiras qui se la va fer durant el forcejament amb qui fins ara era considerat presumpte autor material de l'apunyalament. La família Pereiras va rebutjar aquesta segona versió dels fets i va dur a terme una seria de mobilitzacions per intentar impedir la posada en llibertat de l'únic acusat que estava a la presó. Els més propers a Pereiras van criticar especialment la tasca de la forense, que segons diuen, va oferir dues versions totalment oposades dels fets. Per aquest motiu, van anunciar que recorrerien a la sentencia i que buscarien la manera de trobar un forense no andorrà que analitzés el cas. Finalment ho han aconseguit, amb la qual cosa la família podrà contractar un nou professional.

La indignació de la família Pereiras sorgeix arran de la modificació del relat dels fets en els dos informes de la forense. En primer informe, la forense Carmen Moreno, cap de Medicina Legal, informava que la mort del jove de 36 anys havia estat un homicidi, mentre que en el segon es parlava d'una mort accidental. El segon informe va ser realitat dos mesos després del primer i sense haver pogut realitzar l'autòpsia. És per això que l'advocat de la família, Marc Maestre, reclamava un tercer informe el mes de maig d'aquest any. Aquest informe encara està per arribar, ja que l'haurà de fer el nou forense de fora del Principat, que ja tenen permís de contractar.

L'Activa mobilització familiar / La lluita de la família Pereiras va reclamar justícia des del primer moment. En una carta a EL PERIÒDIC posaven de manifest que «l'assassí real ha estat posat en llibertat havent pagat tan sols vuit mesos de presó». La carta reclamava que tant l'andorrà que va treure la navalla com els dos residents peruans haurien d'estar pagant pels fets, ja que si no hi hagués hagut una navalla José Luís Pereiras encara estaria viu. A més, la família exposava la seva suposició que la forense podria haver estat «coaccionada o pressionada d'alguna manera» perquè hi hagi hagut aquest canvi radical en l'informe. Finalment, la família va insistir en que no cessarien el seu interès fins que es fes justícia. El diari Faro de Vigo publicava ahir que al poble gallec de Cerdedo, d'on era original Pereiras, familiars i amics han empès mesures per recaptar els costos que suposarà el pagament del nou forense, com ara un sopar benèfic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT