PUBLICITAT

La Diada a la UCE mira a l'economia

  • L'obertura del país serà el tema central a Prada, amb forta presència empresarial
LUIS GARRIDO
ENCAMP

Periodic
Una imatge de la Diada de l'any anterior, amb l'aigua com a protagonist Foto: TONY LARA

Són ja 25 anys de la Diada Andorrana a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que es celebra cada estiu a la localitat francesa de Prada de Conflent. Una data significativa a la trobada que es fa al país veí on aquest any, amb el panorama social tal i com està, es dedicarà a l'obertura econòmica del Principat.

Més per aquest perfil modernista a l'economia andorrana que pel fet del 25è aniversari, la Diada, organitzada per la Societat de Ciències del país, portarà als ministres d'Economia i Afers Exteriors, Jordi Alcobé i Gilbert Saboya, a més d'un notable grup d'empresaris del Principat. El director adjunt de Banc Sabadell al país, Josep Segura, el director de negoci de Pyrénées, Antoni Miralles o l'empresària i presidenta de Reig Capital, Maria Reig, seran algunes de les figures destacades del dia 18 d'aquest mes.

També estaran presents noves associacions del país com AD800 o Màxima 6, juntament amb responsables dels sectors del país com són els negocis hotelers comercials o financers. També es destaca la presència de dues universitats, amb l'obertura de la Open University de La Salle. Un programa amb fins a un total de 22 ponències, més 8 no presencials.

Reflexió / «Fa molta falta que anem a Prada any rere any, és un moment per debatre i reflexionar», va estimar ahir la directora de la Societat Andorrana de Ciències, Àngels Mach, qui no va dubtar que és el moment de tractar la crisi. Uns problemes econòmics que també els hi van afectar a ells. L'any passat no van poder editar el llibre que recull les jornades per falta de mitjans econòmics. Aquest any, en canvi, s'ha pogut fer possible, ja que s'ha finançat la Diada amb inversions realitzades per FEDA i l'Institut d'Estudis Catalans, a més de les que arriben des del Ministeri d'Educació, que segons va dir Mach «no són les més nombroses ni les més importants». Aquesta edició impresa és un recull de ponències de les últimes dues edicions, dedicades a Andorra i els seus ciutadans, i també a l'aigua. I és que, tal i com va voler remarcar Mach, l'edició ha pogut veure la llum gràcies a FEDA en gran part, lloc on ahir es va presentar aquesta Diada. El director de la parapública, Albert Moles, va destacar que és el segon any que FEDA participa en la Diada i va confirmar el seu suport.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT