PUBLICITAT

Castellbò ret homenatge al seu passat càtar amb varies activitats

EL PERIÒDIC
RIBERA D'URGELLET

Periodic
Foto: CONSELL COMARCAL DE L'ALT URGELL

Castellbò tornarà a reviure, aquest cap de setmana, la seva història medieval, estretament lligada al catarisme. Els actes de les Jornades dels Refugis Càtars oferiran activitats de caràcter músical, popular i cultural dirigides a tots els públics. El tret de sortida tindrà lloc demà a la nit amb un concert de música tradicional del grup Els Tanyuts, que anirà seguit de la Nit inquisitorial, un espectacle de foc protagonitzat pel Grup de Diables de l'Alt Urgell. Diumenge, al llarg de tot el dia, els carrers i les places de Castellbò acolliran una nova edició del Mercat Càtar, que comptarà amb la participació de més de quaranta artesans, alguns dels quals faran demostracions dels seus oficis. La jornada estarà amenitzada per la Banda del Grup de Diables de l'Alt Urgell, amb diverses cercaviles. A més, es podrà veure un espectacle de danses medievals, dirigit per Pep Lizandra, entre les 11.30 i les 12.30 hores per diferents racons de la vila. A les 12.30 hores, Evelio Tieles oferirà un concert de violí a la col·legiata de Santa Maria.

Durant la tarda de diumenge tindrà lloc la xerrada de l'historiador Carles Gascón a les 10 hores, que parlarà sobre Nazis a la recerca del Sant Grial: una història d'espies abans de la Segona Guerra Mundial.

El mateix Carles Gascón i el també historiador Lluís Obiols, faran una visita guiada al Castellbò històric a les set de la tarda. El catarisme va ser un moviment religiós cristià difós des del segle X fins al XIV.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT