PUBLICITAT

Montellà dedica un dia a la Guerra Civil

  • Es una exposició de material abandonat pels republicans
EL PERIÒDIC
MONTELLÀ

Periodic
La mostra sobre la flora que es va poder veure a la Cerdanya Foto: EL PERIÒDIC

El Grup d'Amics de Montellà ha organitzat de cara a demà una jornada dedicada al record de la Guerra Civil espanyola i la retirada republicana pel Pirineu Català. Tot plegat s'emmarca en la diada cultural que organitza cada mes d'agost aquesta entitat. aquest any, el tema central de la jornada girarà entorn a aquesta qüestió històrica. Així doncs, al llarg de tot el dia es podrà veure a la plaça del Llac de Montellà una exposició de material abandonat pels republicans durant la fugida cap a França per la vall de Camprodon, l'any 1939. La mostra es complementarà amb una petita col·lecció de llibres de l'exili, segons informa l'ANA.

D'altra banda, a les 18:00 hores, el reconegut historiador cerdà, així com exalcalde de Bellver i expresident del Consell Comarcal de Cerdaya, Joan Pous, pronunciarà una conferència sobre la Guerra Civil a la Cerdanya. Posteriorment, i després d'aquesta vessant més històrica, la diada acabarà amb una xocolatada popular i un concert a càrrec dels grups de blues i rock, Mojodealers i G9. Totes les activitats es realitzaran a la plaça del Llac, i en cas de pluja es buscarà alguna ubicació alternativa.

Patrimoni / El Grup d'Amics de Montellà, fundat fa gairebé 30 anys, té l'objectiu de recuperar i preservar el patrimoni cultural i etnològic, així com vetllar pel respecte del medi ambient de Montellà i del seu entorn.

És per això que, entre d'altres accions, cada any organitza aquesta diada de caire festiu, però que alhora té una vessant divulgativa. Així doncs, al llarg de les onze edicions que s'han celebrat fins ara s'han abordat, a través de conferències i exposicions, qüestions com les riuades del 1982 al municipi de Montellà i Martinet, la història de l'escola de Montellà, l'arribada del primer tractor al poble o la flora que es pot trobar a la Cerdanya. Totes les activitats que organitza l'entitat son gratuïtes i obertes a tothom.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT