Valentia davant la derrota

• L'Encamp surt a buscar el favorit a la seva pista i s'avança, però la realitat s'imposa a la UEFA Cup

Moisés (blau) dispara a porteria des de lluny amb dos defensors visitants a sobre, en l'Encamp-Vegakameratene d'ahir al Poliesportiu d'Andorra. Foto: TONY LARA

El FC Encamp va plantejar un partit molt seriós contra l'hipotètic favorit del grup, el Vegakameratene noruec, però la millor qualitat dels visitants va poder amb l'empenta local. El somni de la classificació es complica amb aquesta derrota, ja que l'equip de Moisés necessita guanyar els altres dos partits que queden –contra rivals inferiors al noruec, això sí–, i que els noruegs no guanyin cap dels dos partits que els hi queden.

D'entrada l'equip encampadà va complir amb el que havia dit el tècnic: «Anirem a pressionar a la seva pista», va dir. I només començar a rodar la pilota l'Encamp va sortir a buscar-lo a la seva pista. Els noruecs realment van sentir-se intimidats i en el segon minut Johny no va perdonar per marcar en la primera ocasió amb cara i ulls dels tricolors.

Els escandinaus, però, van treure's la por de sobre amb l'1-0. A poc a poc va anar convivint amb la pressió asfixiant dels locals i als 5 minuts, ja còmodes a la pista, van empatar mitjançant Ovesen. Monti gairebé no va tenir feina fins llavors, però es veia venir que els visitants anaven a més i tot i que l'Encamp tenia la pilota, eren ells els que començaven a ser perillosos.

Passat el meridià del primer temps Solem Havard va fer l'1-2 que va emmudir el Poliesportiu i abans del descans, al minut 16, Moen va emmudir el pavelló amb l'1-3, un gol que va deixar tocat l'equip de Moisés. Sort que va sonar la campana. La del descans.

DE NOU SORTIDA A TOTES / Aquesta vegada amenaçats am b la derrota, els encampadans van sortir de nou a totes, amb aires nous. Es va fer amb la pilota clarament i Monty es va afegir a l'atac com un jugador més- El meta fins i tot va poder marcar amb un xut llunyà que va topar amb l'escaire, però pel lateral de la xarxa. Moisés també va fer lluir Rakvaag amb una falta que anava a l'escaire i que el meta visitant va refusar amb la punta dels dits. Al minut 28 doble ocasió claríssima: Marçal va fer lluir Rakvaag i al rebuig Neira va xutar al pal.

A partir d'aquí l'Encamp va notar l'enorme esforç fet durant els primers minuts de la represa i tot i que continuava dominant de manera clara en la possessió ja no tenia ocasions. El partit es va convertir en un tocar i tocar sense profundidat, però l'emoció va tornar a reviure els darrers quatre minuts.

Els de Moisés van treure forces de la reserva per acabar de buidar-se perquè es veien capaços de remuntar. Raventós va fer dos xuts llunyans enverinats que no van entrar per poc i a falta de dos minuts Hovik va marcar de falta per acabar amb qualsevol dubte. El gol de Neira a 1min 44s del final va ser simbòlic, com també ho va ser el doble penal que va fallar a mig minut per al final. Avui, segona jornada. Encamp-Shahumyan a les 20.45.