PUBLICITAT

Progrés defensa que dimarts sigui també dia de Festa Major

  • Elvira Farràs serà l'encarregada de fer el pregó aquesta any de la Seu d'Urgell
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Una atracció a la Festa Major de la Seu, l'any passat Foto: TONY LARA

El grup municipal del PSC-Progrés proposa canvis en la programació per tal de mantenir el dimarts de la Festa Major d'aqust any. Aquests canvis haurien de permetre mantenir els quatre dies de celebració, i alhora, estalviar en el cost total de la seva organització.

En un comunicat Progrés lamenta que l'alcalde Batalla «hagi pres aquesta decisió de manera unilateral i sense consensuar-la amb la resta de grups municipals. En una decisió com aquesta que afecta a la tradició i als costums de la gent de La Seu, calia buscar un consens general de la societat».

A més, el grup municipal de Progrés demana que s'escoltin les iniciatives i opinions ciutadanes que han sorgit les últimes setmanes i que es busqui la col·laboració necessària per tirar-les endavant. Només en un grup del facebook hi ha més de 3.000 membres que demanen que el dimarts es mantingui la Festa.

El portaveu del grup municipal del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Òscar Ordeig, comenta que «els diners que l'Ajuntament deixarà d'ingressar en concepte de fires i atraccions del dimarts es podien haver destinat a activitats diverses, sense cap cost pel consistori».

Ordeig també destaca que «la Festa Major genera activitat econòmica per i aquesta decisió afecta de ple a l'hostaleria i a la restauració».

BALL CERDÀ / D'altra banda, Elvira Farràs, l'Elvireta, serà l'encarregada de pronunciar el pregó de la Festa Major de la Seu d'Urgell el proper dissabte a les nou del vespre, des del balcó de l'Ajuntament. Elvira Farràs va ser una de les responsables de recuperar el Ball Cerdà, existent des de finals del segle XVI, després que durant la Guerra Civil es veiés interrompuda la seva interpretació. En aquest sentit, des de l'Ajuntament destaquen que primer com a balladora i després com a assajadora, va contribuir a recuperar la tradició, a mantenir viva la dansa, i a recuperar-ne el vestuari i el vocabulari propis.

El mateix dissabte, 25 d'agost a les 11.30 hores, i a la plaça de les Monges, es durà a terme l'homenatge al Ball Cerdà, i a la resta de danses finalistes del concurs que el programa Mans de Catalunya Ràdio va organitzar per trobar la Dansa més Viva dels Països Catalans. Hi participaran les danses típiques de Lloret de Mar, Sant Joan de les Abadesses i Sabadell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT