PUBLICITAT

Debut contra el favorit

  • L'Encamp inicia la primera ronda prèvia de la UEFA Cup davant el desconegut Vegakameratene noruec
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Moisés xuta la pilota al costat de Marçal Raventós, en un entrenament de preparació per a la UEFA Futsal Cup, a mitjan de juliol al pavelló Joan Alay Foto: TONY LARA

L'Encamp inicia avui una nova aventura en la UEFA Futsal Cup, com a campió de la passada Lliga Nacional. El conjunt que dirigeix Moisés ho farà com a amfitrió de la primera ronda prèvia i per començar es veurà les cares amb el Vegakameratene FUT noruec (20.45 hores), en principi el favorit per acabar primer en una competició que es disputarà al Poliesportiu d'Andorra.

La veritat, però, és que les etiquetes s'han posat en base al rànquing que tenen els quatre equips en la UEFA. Perquè ningú no sap res dels seus tres veins, com així va admetre ahir el tècnic del conjunt encampadà: «Gairebé no tenim informació de cap equip, pero ells també estan en la mateixa situació».

Així doncs la primera jornada, o almenys els primers minuts dels dos partits d'avui, es preveuen com una mena de tampteig. «Jugarem a veure-les venir», segons Moisés. Els únics vídeos que s'han pogut trobar a internet del Vegakameratene són un de l'any passat i un altre de fa uns tres mesos, però no sabíen si hi havien baixes, si ara l'equip s'ha reforçat... La desinformació és evident.

PRESSIÓ I POSSESSIÓ / El cert, però, és que la idea inicial del campió d'Andorra és començar fidels al seu estil de joc: pressió asfixiant amb marcatges individuals i el màxim de possessió. La valentia és necessària per somiar amb quedar líders de grup i accedir a la següent ronda, sobretot quan el rival que hi ha davant és, sobre el paper, el principal enemic. «Arribem a la cita després de moltes hores d'entrenament físic i tàctic. No sabem res de l'equip noruec però intentarem ser fidels a la nostra manera de jugar i si un cas ja rectificarem si la tàctica no és encertada», va assegurar un Moi que no es resigna a pensar que la classificació és poc menys que una quimera.

Quant a fitxatges estivals per afrontar la competició europea, Moi ha descartat fer-ne per dues raons: «Són jugadors que estan bolcats en el futbol i que ara estan entrenant per intentar entrar en la selecció», és el cas de Ludo o Joel Martínez, per exemple, «i creiem que els que han guanyat la lliga mereixen jugar. Som amfitrions i per tant tothom estarà disponible, no tindrem problemes en les convocatòries per motius laborals», va argumentar Moi.

L'Encamp parteix amb l'avantatge de tenir tota la plantilla a disposició, tot i que en cada partit es permet una convocatòria d'un màxim de dotze jugadors. Hi han tres fitxatges nous, pensant en la pròxima campanya: Kiki (Extremenya), Christian (Casa de Portugal) i Marc Eduard (Sant Julià). Completen l'equip Monti, Dani Bazán, Jordi, Ferreiro, Marçal, Flores, Neira, Barrufet, Xavi Solà, el propi Moi i el juvenil Dídac. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT