PUBLICITAT

Una visita que "tocava" des del punt de vista institucional

  • L'opinió al carrer és que Sarkozy havia de venir, igual que els seus predecessors
  • La durada del viatge, de només mig dia, és el que genera més dubtes
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ciutadans que passegen per l'avinguda Carlemany. Foto: ORIOL LLAURADÓ

La visita del copríncep francès, Nicolas Sarkozy, proporcionarà, sense cap mena de dubte, tema de conversa per a dies. De fet, aquesta última setmana, la seva vinguda al Principat ja estava en boca de tothom. El sentiment majoritari, almenys pel que es desprèn de les preguntes a la gent del carrer, és que la visita "tocava", com a mínim des del punt de vista institucional i tenint en compte el que havien fet els seus predecessors en el càrrec de president de la República francesa i copríncep d'Andorra. Ara bé, en el que no hi ha tant d'acord és si la durada de la visita és l'adequada o no. Alguns recordaven, per exemple, la recent visita del president de Portugal, Aníbal Cavaco Silva, que va passar un cap de setmana sencer al Principat.

Els andorrans tenen molt clar que avui ve Sarkozy. Se n'ha parlat molt i, a més, hi ha un decret que obliga a tancar els comerços i les oficines entre les 11 i les 14.30 hores, cosa que afecta a bona part de la població activa del Principat. Amb relació a aquesta mesura, hi ha dos tipus de reaccions: les persones que troben bé que els hagin donat festa per poder anar a la plaça del Poble d'An- dorra la Vella, amb l'objectiu de sentir el discurs del copríncep, i aquells que pensen que la plaça estarà tan plena que no s'hi podrà entrar i que tres hores i mitja no les poden aprofitar de cap manera.

En realitat, el tancament es va decretar de la mateixa manera que s'havia fet amb les anteriors visites dels coprínceps francesos. El que passa és que Sarkozy només passarà un matí a Andorra (marxarà avui després de dinar) i hi ha molta gent, de fora de la capital, que no entenen per què han de fer festa si el mandatari no anirà a la seva parròquia.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT