PUBLICITAT

Tomàs continua en l'espiral negativa i acaba penúltim en tir

  • El tirador millora amb un 21 i un 22 en la segona jornada però de nou és autocrític amb la seva actuació
EL PERIÒDIC
LONDRES

Periodic
D'esquerra a dreta Massimo Fabbrizi (plata), Giovanni Cernogoraz (or) i Fehaid Aldeehani (bronze), ahir al podi Foto: SUZANNE PLUNKETT

Joan Tomàs va continuar ahir immers en l'espiral negativa de la primera jornada i de nou va tenir una actuació, com deia ell, «de novell». El segon dia de competició en la modalitat de trap de tir va ser millor per a l'andorrà: un 21 en la primera sèrie i un 22 en la segona, per un 21, un 19 i un 20 en les tres rondes de dissabte.

Tot i la lleugera millora Tomàs no va poder evitar mantenir-se i finalitzar en la penúltima posició dels 34 participants, amb 103 punts i només per davant del bielorús Andrei Kavalenka, que en va fer 101. Per davant, el 32è va ser el tirador dels Emirats Àrabs Dhader Alaryani, a un inabastable 107.

Com no, Tomàs, el tirador més veterà dels 34 amb 61 anys, de nou va ser autocrític amb la seva actuació. Va recordar que havia preparat la gran cita de Londres «de la millor manera», amb rodatge en competició i moltes hores d'entrenament que, això sí, gairebé sempre només podia gastar-les els caps de setmana i per això va definir la seva actuació com «un desastre». Fallar set plats en 50 tirs per a ell és estar per sota de les seves possibilitats: «Avui [per ahir] volia demostrar que podia fer millor les coses que el primer dia però no, no... Estic emprenyat perquè no ho he fet bé. No m'ha sortit res bé. He tornat a fallar...», es lamentava.

SENSE ARGUMENTS / Tomàs ha viscut, amb els de Londres, els cinquens Jocs Olímpics de la seva carrera com a tirador. Els primers els va viure a Montreal al 1976 quan tenia 25 anys. Des de llavors han passat 36 anys, temps suficient per acumular experiència però tot i així Tomàs continua pensant que en uns Jocs la pressió és «diferent» a la de qualsevol Mundial o Europeu i no troba una raó a la seva actuació decebedora: «No sé que m'ha passat. No tenia ritme ni tenia res en cap dels dos dies. Aquesta vegada he intentat tirar més tranquil però he tornat a acabar amb mal sabor de boca», va insistir. Ell mateix, però, no destaca la revenja d'aquí a quatre anys als Jocs de Río de Janeiro. Tindrà 65 anys però té passió pel tir, continuarà arrelat com fins ara a aquest esport i tot i que «ara mateix no penso en això» va deixar enlaire un «¿qui sap?» al 2016.

En la part alta de la taula ha guanyat el croat Giovanni Cernogoraz, l'italià Massimo Fabbrizi es va fer amb el segon lloc del podi i tercer va ser, sorprenentment, el tirador de Kuwait Fehaid Aldeehani.

BERNADÓ, L'ÚLTIM TRICOLOR / Després de l'actuació de Joan Tomàs, de la delegació andorrana tan sols queda per competir Toni Bernadó, que el diumenge vinent disputarà una de les proves estrelles de l'atletisme: la marató.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT