PUBLICITAT

Retorn als vells ¿bells? temps

  • Les obres a la N-145, sumat a un notable augment de visitants, provoquen llargues cues d'entrada i sortida
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Qui més qui menys ha escoltat alguna vegada allò de «fa uns anys vaig arribar a tardar tres hores en arribar a Andorra la Vella des de la Seu, eren altres temps». O potser és ell mateix qui ho explica. Doncs bé, aquesta situació es va emular ahir, en un d'aquells dies –que cada vegada van a menys des de l'inici de la crisi i també des de la millora de la xarxa de carreteres– de cues a la frontera hispanoandorrana. Llargues cues d'entrada al matí i al migdia, cues de sortida. I cues també de sortida a la frontera del Pas de la Casa.

Per entrar al Principat es van formar retencions de fins a nou quilòmetres venint des d'Espanya: més d'una hora al volant fins creuar la frontera. Vaja, com si es tractés d'un pont de la Puríssima amb neu a les muntanyes. També hi va haver retencions a la frontera amb França, que van arribar a ser de tres quilòmetres direcció sortida.

Els motius, sobretot dos. Un, i això només afecta en el cas de l'entrada de la Farga de Moles, unes obres a la N-145 que avancen, ara sí, però que provoquen més talls de trànsit i més pas alternatiu del desitjat pels conductors. I per altra, la gran afluència de turistes que ahir van arribar al Principat.

I és que els carrers del país estaven plens de compradors potencials, hi havia gent a les botigues, les terrasses dels bars s'omplien i es formaven cues per a dinar als restaurants. A més, la tipologia de turistes era molt variada, no només procedent de l'Estat espanyol.

Sembla que aquesta segona setmana d'agost ha començat amb bon peu, i que les inversions en Turisme comencen a donar els seus fruits. Cal veure, però, quina és l'estada dels visitants al país i quina és la despesa. Tenint en compte com estaven les carreteres de sortida ahir, molts van optar per a fer una escapada d'un dia i estalviar uns diners, molt profitosos en temps de crisi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT