PUBLICITAT

Jean Pujol: "Sarkozy ens ve a dir que Andorra ja és homologable"

MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

El conseller per Andorra a l'Assambea dels Francesos a l'Estranger (AFE), Jean Pujol, va atendre ahir la trucada de EL PERIÒDIC per parlar de la visita de Nicolas Sarkozy. Pujol destaca la importància d'aquest gest que, tot i ser breu, situarà per unes hores Andorra en la primera línia de l'actualitat internacional, un fet prou significatiu.

--¿Què representa la visita de Sarkozy a Andorra?

--És una visita molt important perquè ell, com a president de la República francesa, reconeix que Andorra ha fet els deures en l'àmbit de cooperació en matèria fiscal. En aquest aspecte, és una visita molt important, perquè ens comunica que Andorra és homologable per a tenir relacions econòmiques.

--L'any passat, Andorra va ser en el punt de mira internacional...

--Bé, va ser més aviat l'octubre del 2008, quan va sorgir el tema: es va posar en evidència que Andorra formava part, juntament amb Liechtenstein i Mònaco, de la llista negra dels paradisos fiscals.

--En qualsevol cas, ¿Vosté considera la visita com un reconeixement a la feina feta, després que Sarkozy posés Andorra a l'ull de l'huracà?

--No és ben bé així. No és Sarkozy qui ens va posar a l'ull de l'huracà, sinó que va ser l'OCDE. Aleshores, la situació de crisi internacional va posar en evidència els països que no havien firmat la famosa carta de compromís de cooperació amb l'OCDE. Tots els països ho havien fet excepte tres: Andorra, Liechtenstein i Mònaco. Vull dir, que això no ha vingut del costat del copríncep, sinó del costat d'Andorra.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT