PUBLICITAT

El túnel de l'Obaga Negra es tancarà de nou per reparacions

  • L'aturada servirà per solucionar els problemes de fissures i millorar la seva resistència
EL PERIÒDIC
PERAMOLA

Periodic
El túnel de l'Obaga Negra durant els treballs del 2009 Foto: RAMON GABRIEL

El túnel de l'Obaga Negra, situat a la C-14 a l'alçada del pantà d'Oliana, es tancarà durant la segona quinzena del mes d'agost i fins a l'inici de la temporada d'esquí, a finals de novembre. Els treballs de reparació serviran per resoldre els problemes de fissures que s'hi han detectat i millorar la seva resistència.

Ahir ja es va tancar al trànsit entre les 8 i les 21 hores per dur a terme treballs previs que van consistir en desmuntar les instal·lacions de l'interior del túnel. Abans de finals de mes, un cop acabada la campanya turística d'estiu, es repetirà l'operació i els vehicles seran desviats per l'antiga carretera. Durant els treballs se sanejaran les zones afectades i es reforçarà el sosteniment de formigó. Finalment, es farà el muntatge de les instal·lacions i la posada en funcionament dels sistemes de control.

Els treballs de millora del revestiment del túnel van ser encarregats pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. La infraestructura, de 792 metres de longitud i 12 d'amplada, presenta algunes patologies com a conseqüència del tipus i la disposició dels estrats del terreny pel qual discorre, i per la incidència de les pluges que s'han produït en els últims anys.

Tal com informava el Departament, s'ha anat fent el seguiment d'aquesta situació i s'han dut a terme reparacions puntuals. Amb un pressupost d'uns 3 milions d'euros, les obres que ara es duran a terme haurien de resoldre globalment els problemes detectats, tot reforçant el revestiment del túnel i millorant la resistència de la infraestructura.

La història es repeteix /  El túnel de l'Obaga Negra va ser inaugurat el 2005 i l'any 2009 ja es va sotmetre a dues importants reparacions degut a varies esllavissades. Només 14 hores després de la primera reparació, va tenir lloc la segona. Aquestes, però, no van ser suficients i, per tercera vegada, el túnel quedarà tancat durant tres mesos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT