PUBLICITAT

Marc Blanch: lideratge i anotació exterior per al River

  • L'aler català prové del desaparescut Menorca i té experiència en l'ACB
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic

El River Andorra va anunciar ahir un altre fitxatge, el cinquè, després de fer-se amb els serveis de Cinto Gabriel, Hampl, Dani Pérez i Schreiner. Es tracta de l'aler català Marc Blanch, procedent del ja desaparescut Menorca Bàsquet. Un fitxatge sense dubte de renom per a la LEB Or, de 30 anys i 1,93 metres d'altura, company l'any passat del base Dani Pérez i de l'ex del River Andreu Matalí, amb els quals l'equip balear va assolir a les pistes l'ascens a l'ACB que aquest estiu ha estat substituït per la dissolució del club als despatxos.

Blanch ha de ser un jugador que aporti «lideratge i anotació exterior» a l'equip, segons va assegurar ahir el director general del River, Francesc Solana. El jugador de Martorell va ser un dels jugadors amb més minuts al Menorca, promitjant prop d'un quart d'hora per partit a més de 6,9 punts en la fase regular que en el play-off va augmentar a 9,4. Fa dos anys va poder debutar a l'ACB amb l'Asefa Estudiantes.

ES FA GRAN AMB LA PRESSIÓ / Blanch va destacar la temporada passada com un jugador que es fa gran en moments de pressió. Ho demostren els seus números, ja que en els partits de play-off d'ascens va millorar gairebé totes les estadístiques. Van destacar, sobretot, en els tirs de tres, als quals va passar d'un 26,7% d'encert a un 45,2%. A més es va mostrar molt segur des de la línia de tirs lliures, on va fer un 81% d'encert (51 cistelles de 63 intents).

Però d'ell no només s'espera encert en el tir, sinó moltes coses més. La seva experiència a la LEB Or ha de fer-se notar –juntament amb la de Dani Pérez– en un River que arriba amb el cartell de novell a la segona categoria del bàsquet espanyol. També, com va dir Solana, lideratge, perquè té una dilatada carrera en el bàsquet espanyol i per últim defensa, una parcel·la en la qual també gaudeix d'un bon prestigi a la LEB Or. Sens dubte ha de ser un dels pesos pesants del vestidor de Joan Peñarroya.

UNA O DUES INCORPORACIONS MÉS / Amb aquest fitxatge el River compta de moment amb Dani Pérez i Schreiner com a bases; Pablo Sánchez, Maresch, Blanch i Farfan com a alers; i Flis, Wright, Cinto Gabriel i Hampl com a pivots. L'objectiu és arribar a tenir un equip amb dotze jugadors, per tant el club aposta per fer dos fitxatges més, dels quals un ha de tenir passaport nacional. Les posicions a reforçar són les d'un pivot amb funcions de quatre i un aler.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT