PUBLICITAT

L'arrossada de la capital reparteix unes 1.200 racions

  • Rosa Ferrer, ha destacat l'alta participació que hi ha hagut a tots els actes dels tres dies de festa
  • Les parades d'artesania lamenten que el Mercat no comencés divendres Les parades del Mercat de Festa Major
06082012_arros3
La plaça del Poble s'ha omplert de gent amb ganes de tastar l'arròs de Festa Major, servit per la majoria comunal. Foto: ANA / Marta Tort
L'acte central de la Festa Major d'Andorra la Vella d'aquest dilluns ha estat l'arrossada popular, que s'ha celebrat a la plaça del Poble repartint unes 1.200 racions. Com cada any, els Amics de la Paella han cuinat un arròs de muntanya, amb 200 quilos de carn, que han acompanyat amb pa, vi i postres. La cònsol major, Rosa Ferrer, ha destacat l'alta participació que hi ha hagut a tots els actes dels tres dies de festa, tot i que hagi quedat una mica deslluïda a les nits per la pluja. Precisament, Ferrer ha lamentat que s'hagués hagut de suspendre aquest diumenge a la nit l'espectacle de l'Esbart Dansaire, i ha assegurat que es programarà per un altre dia.
Balanç satisfactori és el que es fa des del Comú de la capital de la Festa Major d'enguany. Rosa Ferrer ha indicat que la participació ha estat força alta, i que la gent amb la que han parlat estan en general contents. La cònsol major ha posat d'exemple les 1.200 persones que dissabte al vespre van assistir a l'espectacle de circ, o la cercavila, que només amb els integrants de les colles geganteres i dels esbarts ja arribaven a les 500 persones. També ha recordat que el ball del Contrapàs va ser seguit per més de 150 persones, i que no havia vist mai les rotllanes tan estretes. 

Pel que fa a l'arrossada d'aquest dilluns, s'havia encomanat per a 1.000 persones, però el seu xef, Abundi Monterde ha explicat a l'ANA que s'ha preparat per a 1.200 per evitar que hi hagués gent que es quedés sense, tal com va passar l'any passat. La paella s'ha començat a cuinar a les 11 del matí, i a banda de l'arròs i les verdures, s'han necessitat 200 quilos de carn, entre pollastre, conill, ànec, i costella de porc. Els Amics de la Paella han estat acompanyats pels membres de la majoria comunal, que han ajudat a servir l'àpat.

Les parades d'artesania lamenten que el Mercat no comencés divendres Les parades del Mercat de Festa Major provinents de fora d'Andorra han lamentat la decisió de posposar enguany un dia l'inici de la festa, que no va començar fins dissabte. Els artesans es queixen que igualment han de pujar el divendres per poder fer els tràmits de la duana, i els hagués agradat poder muntar i començar a vendre el mateix dia. 

D'altra banda, els paradistes s'han mostrat satisfets amb l'afluència de gent durant els dies de Festa Major, tot i que 'a nivell de vendes no és com anys enrere, la gent no es gasta tants diners', assegura el Fermí, que participa al mercat des de fa 20 anys amb formatges artesans fets a Peramola. En general, la pluja no ha perjudicat excessivament perquè ha fet acte de presència a la nit, i com a molt els ha obligat a plegar abans. Una altra paradista, Mariannick, que estava força contenta amb les vendes fetes, ha assegurat que enguany ha vist molts turistes, fins i tot d'origen alemany i holandès.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT