PUBLICITAT

Primers fonaments per convertir el Falgueró en parc mèdic i tecnològic

  • Aquesta tardor es tirarà endavant el pla parcial per urbanitzar la zona i iniciar un projecte a dos anys vista
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels preprojectes fet a partir d'una imatge simulada de com podria acabar sent el futur parc mèdic i empresarial Foto: EL PERIÒDIC

Poc a poc, el projecte per a convertir la zona escaldenca del Falgueró, contigua a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, en un parc sanitari i empresarial, agafa forma. Els propietaris del terreny van a la una pel que fa a la urbanització de la zona, i després d'estudiar-ne la viabilitat i analitzar-ne la finalitat més escaient faran aquesta tardor el primer pas per a fer realitat el projecte. Pels vols de l'octubre, segons va informar un dels propietaris a EL PERIÒDIC, es desenvoluparà el pla parcial per tal d'urbanitzar la zona.

A partir d'aquí, es començarà a treballar en el projecte en sí, el qual parteix de la idea de convertir els terrenys en una instal·lació mèdica de primer nivell, tecnològica i d'innovació. Aquest projecte no està encara el 100% definit, van informar els propietaris. «La idea és veure quins continguts empresarials són susceptibles» a ser instal·lats en una iniciativa amb «el món sanitari com a referent».

En qualsevol cas, calculen que la instal·lació serà una realitat d'aquí a dos anys, ja amb l'obertura econòmica plenament establerta. De fet, aquesta obertura cap a l'exterior és una de les peces clau perquè el parc sanitari es desenvolupi, ja que l'objectiu és que les instal·lacions esdevinguin un pol d'atracció per captar iniciatives foranes en el camp de les noves tecnologies de la informació, de les telecomunicacions relacionades amb la salut, així com de la innovació en biomedicina. A tot aquest espai també hi tindria cabuda la vessant sanitària educativa. Ja s'han fet els primers preprojectes amb imatges simulades de com podrien arribar a ser les instal·lacions.

Entre els propietaris de la superfície hi ha consens total en posar el més aviat possible els fonaments del projecte, motiu pel qual no hi haurà cap problema en desenvolupar el pla parcial a la tardor, van assegurar.

Alternativa al sistema públic / Els impulsors parteixen de la idea que Andorra demana una millora i ampliació de l'actual oferta de serveis sanitaris, una alternativa diferenciada que complementi l'actual sistema públic. Es vol dotar a la població d'una oferta de serveis mèdics més diversa i que pugui garantir la lliure elecció del centre i de la modalitat de servei. En qualsevol cas, però, la iniciativa vol comptar amb la col·laboració del Govern, la pròpia CASS i el SAAS.

La superfície del Falgueró (zona del carrer dels Escalls) ocupa 3.170 metres quadrats. La zona purament sanitària es projecta com un edifici amb consultoris mèdics, gabinets oftalmològics, vasculars, cardiològics, digestius, boxes d'urgències i llits d'hospital de dia. Aquesta zona, que és encara un preprojecte, seria la que posteriorment hauria d'atraure empreses punteres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT