PUBLICITAT

Tomàs, decebut i autocrític en fer un promig de 20 el primer dia

  • El tirador, que acaba últim de la seva sèrie i penúltim dels 33 participants, diu haver tirat «com un novell»
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Fehaid Aldeehani, de Kuwait, va ser la sorpresa en el grup de Tomàs Foto: www.london2012.com

No estava satisfet Joan Tomàs ahir després de la seva estrena en els que són els seus cinquens Jocs Olímpcs des que debutés a Montreal'76. No era per menys, perquè l'andorrà va tenir una actuació decebedora, ja que va fer un promig de 20 en les tres tirades, quan el seu objectiu era fer-ne de 23. El seu rànquing de 114 sobre 125 gairebé va volar ahir, amb un 60 que li va fer molt de mal: «Pensava que podia fer molt més, però estava molt tens i he tirat com un novell».

«Espero acabar amb millor regust», va manifestar ahir el tirador després d'una actuació que el va deixar últim del seu grup, i penúltim de la competició. Dels 33 tiradors que hi ha en acció, només Andrei Kavalenka, de 57 anys i de Bielorússia, va fer pitjor registre, amb 59 encerts.

«No sé què m'ha passat», va dir Tomàs, «estava massa tens». El tirador assegura que amb l'experiència que té hauria d'haver tingut més calma, tot i que assegura que uns Jocs Olímpics «són una altra història»: «És una competició que sempre posa nerviós perquè hi ha una pressió diferent». Segons Tomàs, en uns Jocs «el pas a pas és molt més dur que a qualsevol competició», encara que sigui una cita de la Copa del Món.

TRES SÈRIES PER OBLIDAR / En la primera de les sèries, Tomàs va fer 21 de 25. En la segona va voler arreglar el problema que li havia caigut a sobre, però es va posar més nerviós i va sumar 19 de 25. En la tercera, quan poca cosa més podia fer ja, va fer 20. «Arreglar-ho en l'última tirada sempre és un mal senyal», va dir.

LA PLUJA VA APARÈIXER / Un dels problemes del que volien fugir Tomàs i tots els participants en el tir era la temuda pluja. La presència de l'aigua molesta els tiradors, que no estan sota cobert i s'han d'adaptar a les condicions, que a més a Londres són molt canviants. «S'ha posat a ploure i ha perjudicat molt la visibilitat, però a més després ha canviat tot de cop i ha fet molta calor. He suat molt».

Joan Tomàs torna avui a la competició amb les últimes dues sèries abans de la final a la que no anirà. La primera sèrie serà a les 9.00, i la segona a les 12.00, una hora menys a Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT