PUBLICITAT

Reis i Fargues, els més ràpids a la Travessa la Massana-Ordino

  • La prova va haver de ser escurçada per les previsions de mal temps
R. M. S.
ORDINO

Periodic
Miguel Reis, en el descens final cap a la meta de la Travessa, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Finalment no va fer tan mal dia al cim del Casamanya, però l'organització va posar per sobre de tot la seguretat de la cursa i dels seus integrants, i així va decidir seguir amb el pla de canvi del recorregut inicial de la Travessa la Massana-Ordino, que tenia aquest any sortida i arribada al poble ordinenc. La decisió va agradar els participants, perquè no valia la pena arriscar res. Els guanyadors van ser el portugués Miguel Reis i la catalana Maria Fargues, tots dos en un final de cursa bastant just amb els seus perseguidors molt a prop.

Hi van participar gairebé 180 corredors entre la cursa llarga de 15km (la de 21km és la que no es va fer pel perill que hi havia de tempesta) i la petita de 5 destinada a les famílies i els més menuts. Reis va ser qui primer va arribar a la meta situada a la plaça Prat del Call d'Ordino, però a només 40 segons va finalitzar Joan Valls, de l'equip nacional de la Federació de Muntanyisme (FAM), que tot i això no va poder vèncer a casa. Tercer va ser el britànic Devine Gaary a quatre minuts i mig de Reis, mentre que el següent andorrà va ser Ferran Teixidó, també de la FAM, cinquè a 6min 49s del guanyador. La participació andorrana també destacada va tenir noms propis amb Jordi Solé (sisè, a 6min 52s), Jordi Rossell (setè, a 9min 05s), i el cadet Marc Haytree, que va ser el vencedor en la seva categoria, però el novè de la general a 10min 37s del vencedor final.

En la categoria femenina, Maria Fargues no ho va tenir fàcil davant de la valenciana resident, Sara Garcia, que va estar molt a prop de la catalana, també resident al Principat. Al final, però, Fargues es va imposar amb més de dos minuts d'avantatge. En tercer lloc hi va arribar Imma Parrilla, ja a més de vuit minuts de la guanyadora, tot i que molt a prop d'ella va creuar la meta Pilar Gutiérrez, a 31s de Parrilla. Teresa Forn va ser cinquena i l'actual campiona d'Andorra, Carme Millan, sisena, a 15min 25s de Fargues, que s'acosta al títol quan resten dues curses.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT