PUBLICITAT

Tret de sortida amb l'estrena de la plaça Lídia Armengol

  • Autoritats i familiars homenatgen a la dona que va posar Andorra al mapa
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els familiars de l'homenatjada Lídia Armengol, ahir durant l'estrena oficial de la plaça Foto: ÀLEX LARA

L'inici de la Festa Major de la capital va donar ahir el tret de sortida en un lloc completament nou. Andorra la Vella va voler aprofitar el primer dia de celebracions per estrenar oficialment el nou equipament del centre de la ciutat, la plaça Lídia Armengol Vila. Just sota la seu del Consell General i en un encreuament molt simbòlic, com van voler explicar la cònsol de la capital, Rosa Ferrer, i el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé.

Un homenatge públic a la figura de Lídia Armengol que va provocar orgull en les paraules d'una Ferrer clarament emocionada. I és que la cònsol major de la capital va explicar que va conèixer personalment a la que és una de les figures contemporànies més importants del país. Armengol, tot i haver-s'hi d'enfrontar tota la seva vida a una disminució, va fomentar el progrés educatiu i cultural del país. Ella va ser qui posà les bases per a l'andorranització del sistema educatiu, i va participar en la creació de la biblioteca i l'arxiu nacionals, així com de l'Institut d'Estudis Andorrans i la Comunitat de Treball dels Pirineus.

El ministre Alcobé va destacar que la nova plaça es localitzi als terrenys de la nova seu de la justícia i estigui emparada pel Consell General, i va destacar el paper de l'homenatjada en crear la que és «la bibliografia bàsica d'Andorra i el manual de referència dels nostres llibres».

Lloc simbòlic / Els nebots d'Armengol van agrair públicament que es pogués fer possible aquesta plaça en nom de l'homenatjada, que va desaparèixer al 1991 amb només 41 anys. Per ells, que la plaça estigui en aquest punt de la ciutat és un «símbol», ja que la ciutadana que «va posar Andorra en el mapa» vivia al costat d'aquest enclavament. A més, per ells és un orgull que el Consell General i la nova seu de la justícia es trobin en aquest punt.

També van donar les gràcies a la iniciativa popular originada per Montse Vila per fer possible que Lídia Armengol fos el nom de la nova plaça. Es van reunir 651 firmes en favor de que el seu nom coronés aquest enclavament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT