PUBLICITAT

Nova edició del cicle 'coneixem l'Alt Urgell'

  • Els dimecres d'aquest mes hi han programades quatre excursions guiades
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell obre dimecres el cicle de sortides guiades que, amb el títol Els dimecres coneixem l'Alt Urgell, té com a objectiu la divulgació del patrimoni cultural de la comarca. En total es faran, al llarg d'aques mes, quatre sortides. El guiatge anirà a càrrec de Carles Gascón, historiador i tècnic de Patrimoni Cultural del Consell. Aquesta experiència es va posar en marxa, per primer cop, l'estiu de l'any passat.

La primera de les sortides és prevista a per dimecres vinent, a l'anomenat Rètol de Fígols. Es tracta d'un testimoni excepcional, únic a Catalunya, de l'explotació forestal que es va fer al segle XVIII per abastir de fusta les principals drassanes per construir l'armada reial.

El 8 d'agost, la sortida es farà al castell d'Oliana i Castell-llebre. En època medieval, aquests dos castells tancaven la plana d'Oliana pel nord. Per aquest motiu, les vistes des de tots dos llocs són espectaculars. Enmig de les restes de les antigues fortificacions, avui resten dempeus dues esglésies romàniques amb campanar de torre.

De Civís al coll d'Ares és la ruta programada per al 22 d'agost. Des de temps molt reculats, el coll d'Ares ha estat un lloc de trànsit molt important en aquest sector. La toponímia, les evidències arqueològiques, l'antiga creu que s'hi alçava i els búnquers de postguerra indiquen una vocació de lloc de pas, que es manté en l'actualitat, ja que s'ha convertit en una de les portes d'entrada al Parc Natural de l'Alt Pirineu. El cicle es clourà el dia 29 d'agost amb un itinerari que passarà per Estamariu i Bescaran i que permetrà conèixer de prop dos dels elements més significatius del romànic de l'Alt Urgell, el campanar de torre de Sant Martí de Bescaran i l'església de Sant Vicenç d'Estamariu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT