PUBLICITAT

Tomàs debuta a Londres en una primera jornada amb tres sèries

  • El tirador andorrà confia en «fer un promig de 23» en l'estrena dels seus cinquens Jocs Olímpics
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El tirador Joan Tomàs, durant un entrenament Foto: EL PERIÒDIC

Dels sis andorrans a Londres, només falten per competir dos. Un és Joan Tomàs, tirador, que entra en acció aquest matí i haurà d'estar concentrat fins demà, quan acabi la seva participació. L'altre esportista, Toni Bernadó, haurà d'esperar encara una setmana, perquè la marató es disputa el pròxim diumenge, sent com és la prova que sempre tanca la cita olímpica. Tomàs competeix en tir, i ho fa en la quarta sèrie, juntament amb altres cinc tiradors. L'andorrà i Dhaher Alaryani, dels Emirats Àrabs Units, són els dos amb pitjor registre dels 34 participants, amb 114 de 125.

L'italià Massimo Fabbrizi és el màxim favorit. Es presenta als Jocs amb un registre de 125, tot i que la medalla d'or s'haurà de treballar molt, perquè són altres quatre competidors els que sumen 124, i això en tir són diferències salvables. Els 114 de Tomàs és el pitjor juntament amb Alaryani, i només hi ha set tiradors per sota de 120, el que complica, i molt la participació de l'andorrà. En el grup de Tomàs, el tirador més destacat és l'eslovac Erik Varga (124), seguit pel rus Alexey Alipov i l'australià Michael Diamond, tots dos amb 123.

TRES SÈRIES AVUI, DUES DEMÀ / El sistema de competició conforma dues jornades de tir. La d'avui comptarà amb tres sèries de 25 plats. La primera serà a les 10.00h, la segona a les 12.00h i la tercera a les 14.00h. Tots els tiradors tornaran a la competició demà al matí, amb dues sèries de 25 plats. De la suma de tots els 125 plats i encerts, sortiran els sis finalistes que es jugaran les medalles en la sessió de tarda.

FER UN 23 DE PROMIG, L'OBJECTIU / Joan Tomàs va ser ahir al camp de tir dels Jocs durant els entrenaments oficials que hi havia programats –la resta de dies ha entrenat cada dia una sessió, i divendres tres. Abans de començar la sessió, es mostrava tranquil i parlava del que hauria de ser el seu objectiu: «El que vull és que el resultat m'agradi, i per això crec que amb un 23 de promig estaria bé». A la cita olímpica hi són els 20 millors del rànquing mundial.

Cal recordar que Tomàs va provar el camp de tir durant la passada cita de la Copa del Món, i tot i que destaca la bona visibilitat en general, és crític amb la instal·lació perquè si plou han d'estar preparats per resguardar-se com puguin, perquè no hi ha coberta. «Si plou, a més, la visibilitat és molt complicada aquí», va dir ahir. El tirador andorrà va aconseguir ser als Jocs Olímpics gràcies a que a la Copa del Món de Tucson (Estats Units) va fer els 114 que té avui, i va baixar fins la 95a plaça del rànquing mundial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT