PUBLICITAT

BPA creix a Espanya amb la compra de la gestora de Banco de Valencia

  • Banco de Madrid adquireix la societat de valors mediterrània i l'andorrana estudia posar el primer peu a l'Asia
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Seu de Banco de Valencia, propietària de Nordkapp, ara adquirida per Banco de Madrid Foto: MIGUEL LORENZO

En mig de les turbulències al sistema financer espanyol, BPA vol apostar per ampliar la seva presència al mercat del país veí. Ahir, l'entitat andorrana va confirmar l'adquisició de la gestora de valors de Banco de Valencia, Nordkapp, mitjançant la seva societat espanyola Banco de Madrid, comprada l'any anterior. Una fita per al grup que suposa un augment del 50% del volum dels seus actius sota gestió. I que confirma l'estratègia de Banca Privada de créixer a través de les adquisicions.

El braç financer de BPA a Espanya, Banco Madrid, també propietari de la societat de valors Interdin, passa a duplicar el seu patrimoni gestionat en carteres, fons i societats d'inversió en capital variable. D'aquesta forma, a tancament de 30 de juny, amb més de 2.000 milions d'euros d'actius gestionats, l'entitat espanyola de banca privada se situa entre les 15 primeres del país per nombre de societats de capital inversores, segons les dades de la consultora Inverco, amb un patrimoni superior a 500 milions d'euros.

L'adquisició de Nordkapp, que administra i gestiona un patrimoni total de 630 milions d'euros entre més de 1.000 clients particulars i clients institucionals, s'emmarca en el procés de creixement i consolidació de Banco Madrid en el segment de banca privada. Nordkapp té oficines a Valencia, Pamplona i Madrid, i compta amb 40 professionals.

Trossejar Banco de Valencia / BPA ha aprofitat la dolenta situació de Banco de Valencia, una de les entitats espanyoles més castigades per la crisi, i intervinguda pel Fons de Reordenació Bancària del país veí. L'ens públic vol fer desaparèixer l'entitat trossejant-la en petites parts per ser adquirides o absorbides per altres societats. La primera d'aquestes operacions ha sigut la participada per Banco de Madrid, que es queda així la societat gestora de la damnificada banca valenciana. No en va, aquesta va perdre 251 milions d'euros al primer semestre d'aquest any i va patir una fuga de capitals dels clients de 660 milions.

Per BPA, l'adquisició de la societat de valors Nordkapp és «una acció per augmentar el creixement amb una entitat especialitzada en banca privada», el seu sector d'interès primordial, tal i com va confirmar ahir el conseller delegat de Banco Madrid, Joan Pau Miquel, que opta al «posicionament líder» en aquest model de negoci.

Tal i com manifesta Miquel, la principal estratègia de creixement de BPA es basa «en l'actualitat adquirir altres entitats, apostem per l'adquisició i el creixement a l'estranger». Ara mateix, la societat andorrana manté la presència destacable a Espanya després de comprar una gestora de fons al 2008 i d'haver-se fet amb Banco Madrid i Interdin entre el 2010 i el 2011.

A curt termini, Miquel no dubta que continuaran fent adquisicions. Probablement en un temps inferior a l'any. I més de cara al futur, es plantegen l'entrada a la Xina o als eixos financers de Hong Kong i Singapur, a més dels vincles amb Amèrica Llatina. Tot i que Miquel vol remarcar que encara no hi ha rés decidit, però que s'està estudiant la situació.

Així mateix, esperen que les agències de ràting millorin les qualificacions obtingudes pel grup, que van baixar al moment d'adquirir capital espanyol, però que aquest any ja s'han revisat a l'alça.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT