PUBLICITAT

Préstec de 3,5 milions per a les dependències de Prat de la Creu

  • El PS considera que s'ha negociat malament i que les garanties estan «fora de lloc»
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Minguillón i Ferrer durant el Consell de Comú d'ahir Foto: ÀLEX LARA

Les dependències comunals que la corporació d'Andorra la Vella està edificant al Carrer Prat de la Creu, en el mateix projecte on s'ha ubicat la nova seu del Consell General, seran finançades amb un préstec de 3,5 milions d'euros. Així es va acordar ahir en la sessió de onsell de comú de la capital. El cònsol menor, Jordi Minguillón, va explicar que s'ha tancat amb èxit un crèdit de 3,5 milions d'euros a vint anys i a un interès de l'Euríbor més el 3%.

Però aquestes condicions bancàries són «excessives», al parer del PS. El conseller Marc Cornella va exposar que s'hagués pogut negociar millor, tenint en compte també d'altres ofertes d'entitats del país. Cornella també va obrir la polèmica pel que fa a les garanties hipotecàries que el Comú ha donat a canvi del préstec, concretament el terreny del Ribaló, el terreny de l'antic forn incinerador i l'edifici dels Pouets. Segons els socialdemòcrates, estan «fora de lloc», ja que les superfícies superarien en escreix el preu del préstec de 3,5 milions. «S'estan infravalorant els terrenys comunals», va manifestar el conseller Josep Vila, afegint que amb el Ribaló, que en el seu moment es van comprar per nou milions d'euros, ja hagués estat suficient. Vila va explicar que els terrenys del forn es van valorar fa un any per 8 milions. És a dir, estaríem parlant d'una garantia hipotecària d'almenys 17 milions per un préstec de 3,5. Els socialdemòcrates sospiten que darrera aquesta operació s'amaga algun interès i, per aquest motiu, faran seguiment de com evoluciona.

Tant Minguillón com Rosa Ferrer van ser taxatius al respecte i van defensar les negociacions i avals pactats. El cònsol menor va informar que hi ha una clàusula al contracte que permetria canviar els béns desafectats en cas que el Comú els necessites per a tirar endavant algun projecte. Ferrer, per la seva part, va manifestar que la valoració del preu dels terrenys la fan els pèrits «que són els que realment en saben», i va incitar als socialdemòcrates que si creien que ho haguessin pogut fer millor en les negociacions, «haver vingut a ajudar» al seu moment.

El crèdit, amb l'estalvi en lloguers / En canvi, Demòcrates per Andorra no va voler entrar en tota la polèmica, ja que se senten satisfets amb el fet que el préstec es podrà finançar amb el que el Comú s'estalviï amb els lloguers de dependències comunals. Perquè un cop es posi en funcionament aquest edifici de Prat de la Creu, s'hi traslladaran serveis com Circulació, el departament de Social, el de Gestió i Desenvolupament de Persones i la Casa Pairal. A més, s'hi ha d'afegir les 200 places d'aparcament que aniran als pisos soterranis. L'estalvi en lloguers serà de 194.000 euros anuals, els quals es podran començar a generar en un termini d'un any i mig, que és quan es calcula que acabaran aquestes obres.

Al juny l'endeutament de la capital estava 12,8 milions per sota el límit permès, motiu pel qual la corporació creu que aquests 3,5 milions de préstec són assumibles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT