PUBLICITAT

El Comú defensa el tancament de Prada Casadet

  • Només en calefacció i manteniment, l'estalvi és de 35.000 euros anuals
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Infants a l'escola bressol Foto: TONY LARA

La corporació ha decidit tancar l'escola bressol de Prada Casadet, al·legant falta d'infants. Les famílies que fins ara portaven els seus fills a aquest centre hauran d'anar a partir del setembre al dels Serradells, o optar pel de Santa Coloma, que encara té places disponibles. El tancament té un rerefons econòmic, partint d'aquesta davallada d'alumnes als tres centres de la parròquia. L'estalvi pel tancament de Prada Casadet durant el primer any –en què encara es pagarà el lloguer per si es produís un repunt de la demanda– serà de 35.000 euros en concepte de calefacció i manteniment.

La cònsol Rosa Ferrer va justificar aquest tancament informant que cara el curs vinent tenien 36 demandes de noves incorporacions a Prada Casadet, menys de la meitat que les que tenien al 2008. Per la seva part, l'escola bressol dels Serradells ha tingut aquest curs cinc aules buides i només un 50% d'ocupació. Amb l'arribada dels infants provinents de Prada Casadet s'omplirà al 80%, mentre que la de Santa Coloma estarà al 70%.

D'altra banda, la cònsol va exposar que les infraestructures dels Serradells són més modernes i més segures, a més de obrir la porta a que els infants puguin practicar d'altres activitats com la natació.

El Comú paga actualment 3.000 euros mensuals de lloguer per les instal·lacions de Prada Casadet, un lloguer que mantindran almenys un any més. El PS va criticar la mesura en aquest sentit, ja que no entén on està l'estalvi si s'opta per seguir pagant per les instal·lacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT