PUBLICITAT

El Retaule homenatja a Ramon Graell

  • Va ser un dels principals impulsors de la tradicional representació a la Seu
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

El Retaule de Sant Ermengol arrencarà aquest any amb un reconeixement a Ramon Graell, mort l'any passat. Les representacions començaran avui a les 10 de la nit amb un acte de record per a qui va en va ser un dels principals impulsors. Tanmateix, des de l'organització es recorda als veïns i visitants que es faran fins a nou representacions: cada nit del 4 al 12 d'agost, al Claustre de la Catedral de la Seu d'Urgell.

El president del patronat del Retaule, Jesús Galindo, va reiterar ahir que la prioritat actual és que l'espectacle «sigui viu i dinàmic», que sigui més conegut a tot Catalunya i que s'hi sumi la gent jove. Per això, es fa un 20% de descompte amb el Carnet Jove. Galindo va remarcar que l'obra «és feta per gent amateur de la Seu» i que explica «una història apassionant dels comtats catalans del segle XI i d'un personatge que va ser un visionari» de la comarca: el bisbe Ermengol.

CURSOS / El director de l'obra, l'historiador Lluís Obiols, va valorar positivament la implicació del Retaule en el pla Tallers per la Festa, en col·laboració amb la Direcció General de Cultura Popular del Departament de Cultura. Aquests cursos, a càrrec d'Isabel Cabós i Joan Hernández, han permès «millorar la qualitat de l'espectacle, humanitzar-lo i reforçar el paper dels narradors».

Des de l'Ajuntament s'agraeix l'empenta i el bon treball de la gent del Retaule que, segons el Regidor de Cultura del consistori, Jordi Martín, «lluny de deixar-se portar per l'atonia conjuntural, s'esforcen en créixer i millorar continuament. El Retaule es reinventa un any més»

Les entrades es venen anticipadament per 12 euros a Turisme de la Seu i al Consell Comarcal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT