PUBLICITAT

L'incendi d'Ossera encara segueix actiu però no avança

EL PERIÒDIC
OSSERA

Periodic
L'incendi d'Ossera, dijous passat Foto: BOMBERS DE LA GENERALITAT

Setze dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i quatre helicòpters seguien treballant ahir en l'extinció de l'incendi forestal d'Ossera (Alt Urgell). Les condicions de la nit van ser favorables i la zona es mantenia ahir sense flama, tot i que el foc segueix actiu perquè el perímetre encara no està del tot encerclat per línies d'aigua. La zona és de molt difícil accés, amb cingleres importants, fet que dificulta l'extinció.

Els Bombers segueixen treballant amb aigua i també eines manuals per marcar el perímetre i rematar qualsevol possible punt calent. Així mateix, al dispositiu hi participen membres dels Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF) i del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF), que viatgen helitransportats per poder desplaçar-se ràpidament a qualsevol punt de la zona on calgui treballar.

Pel que fa a l'extensió cremada, es mantenen les dades provisionals facilitades pel cos d'Agents Rurals: 17 hectàrees de matoll i massa forestal. Així mateix, la investigació per determinar l'origen del foc segueix oberta, tot i que es treballa amb la hipòtesi que la ignició fos causada per un llamp que durant uns dies hagués estat en somort i despertés per les condicions favorables d'humitat relativa baixa i temperatura alta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT