PUBLICITAT

La situació de RTVA obliga a fer nous acomiadaments cara el 2013

  • L'exigència del Govern de rebaixar un 10% el pressupost, sumat a la caiguda d'ingressos de publicitat, les causes
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un càmera de RTVA filma en una recent roda de premsa al Govern Foto: àlex lara

El passat mes de març Ràdio Televisió d'Andorra va fer efectiu l'acomiadament de 14 treballadors de la seva plantilla, en un intent per reduir costos i equilibrar un pressupost deficitari. Però aquells acomiadaments –la majoria voluntaris– sembla que no són suficients per mantenir la viabilitat de la parapública. La reducció obligada del pressupost que exigeix el Govern, sumat a la previsible caiguda dels ingressos en publicitat, ha portat a la direcció a plantejar-se nous acomiadaments de personal. Aquests, però, no arribaran fins l'any vinent.

La direcció no ha determinat encara la xifra concreta de persones que hauran de ser acomiadades, ja que no s'ha tancat definitivament el pressupost del 2013. De moment es treballa amb una reducció d'entre el 20 i el 21% del pressupost respecte al del 2012, que ja es va estrènyer. La xifra parteix del 10% de rebaixa que el Govern obliga a fer a totes les parapúbliques, sumat a un percentatge similar pel que fa a caiguda d'ingressos procedents de la publicitat.

Per tot, la direcció, a través del delegat de personal de RTVA, Carles Royo, ha comunicat als seus treballadors la necessitat de tornar a reduir la plantilla, i ha demanat si entre aquesta hi ha voluntaris a ser acomiadats. I el més aviat possible, sense necessitat d'esperar al 2013. Segons va explicar Royo, de moment hi ha una persona voluntària que molt probablement marxarà aquest setembre. A més, segons ha pogut saber aquest rotatiu, hi hauria més persones interessades a adherir-se a aquesta petició arribada des de la direcció. Es podria donar el cas, per tant, que es repetís la situació del març, menys traumàtica del previsible degut a que bona part dels treballadors van acceptar voluntàriament marxar de l'ens.

Buscar altres fórmules / Royo va manifestar que de moment la xifra concreta d'acomiadaments que caldrà fer a partir del 2013 «no se sap», i estan a l'espera de com es tanqui el pressupost. La direcció ha decidit que la reducció de la despesa arribi a partir del capítol de personal, tot i que els treballadors demanen si es pot estudiar alguna altra fórmula per evitar el màxim de destitucions, per exemple dins del capítol d'inversions. La direcció ho està estudiant, a la vegada que ho intentarà pactar amb el Govern.

El representant dels treballadors va mostrar-se molt decepcionat amb la situació, sobretot tenint en compte que és molt propera a la darrera tongada d'acomiadaments. «El nostre desig és que al final no marxi cap persona», va manifestar. El delegat està a l'espera de noves reunions amb la direcció que aclareixin com es redistribuirà aquest pressupost, que es tancarà properament.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT