PUBLICITAT

Llovera debuta al matí a la ronda preliminar dels 100 metres

  • Té el 16è temps de les 33 candidates a ser a la primera ronda, on només passen 10; corre a les 10.47h
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Bernadó i Llovera, a la porta d'una de les habitacions d'Andorra a la Vila Olímpica Foto: EL PERIÒDIC

Cristina Llovera és la següent andorrana en entrar en acció als Jocs Olímpics de Londres. Ho farà avui a partir de les 10.47h en la prova dels 100 metres llisos, en la segona sèrie de la ronda preliminar, el que és una novetat respecte als Jocs de Pequín'08, perquè hi seran totes les corredores que no van aconseguir la mínima olímpica, sinó que, com el cas de l'andorrana, hi són per invitació.

Si a la cita xinesa Montse Pujol, que era llavors la corredora olímpica andorrana, va ser directament a la primera ronda, ara ha canviat el sistema de competició de l'hectòmetre, i primer hi haurà una ronda preliminar. Aquesta comptarà amb quatre sèries –tres amb vuit atletes, i l'última amb nou– i es classificaran les dues millors de cada ronda, més els dos següents millors temps. Llovera correrà en la segona sèrie. De les 33 velocistes, l'andorrana té el 16è millor temps. De la seva sèrie, els 12,73s que té la corredora del Principat la situen en la 5a posició.

LA COMPOSICIÓ DE LA SÈRIE 2 / La sèrie 2 on correrà l'andorrana comptarà amb vuit velocistes. Llovera serà al carrer set. En el primer, el dos, hi serà l'atleta de Níger Nafissa Souleymane, de 19 anys,amb un temps molt semblant al de Llovera, 12,74s; en la tres, Asenate Manoa, de Tuvalu i de 20 anys, amb 13,72s; en la quatre, la iemení Fatima Dahman, de 19 anys i amb 13,92s; en la cinc, Diane Borg, de Malta, amb 21 anys de 11,89s; en la sis, Shinoona Salah Al-Habsi, d'Oman, de 19 anys i amb 12,37s; en la set, l'andorrana; en la vuit, Delphine Atangana, de 27 anys i de Camerún, amb 11,24s; i en la nou, Kaina Martínez, de Belize i 26 anys, amb 11,74s.

EL 10È TEMPS, LLUNY / Per passar a la primera ronda, Llovera ha de ser entre les dues primeres de la seva sèrie o tenir després els dos millors temps. La cosa està complicada, perquè ara té el 16è millor registre de les 33, i la 10a millor marca de totes les corredores és el 12,12s de Saruba Colley, de Gàmbia.

CANVIA D'HABITACIÓ PER PODER DORMIR / L'entrenador Abraham Férriz va explicar ahir que la dinàmica d'ahir de l'andorrana va ser idèntica a la que farà avui, dia de la competició. A les 6.30h, fora del llit, entrenament de 9.30h a 11.00h i després dutxa, dinar i migdiada, perquè a més dimecres va passar mala nit. La seva habitació és al costat del bàsquet i el soroll, que dura fins la 1.00h de la matinada, no la deixa dormir. Avui canviarà l'habitació per poder descansar amb més normalitat.

Els pares de Llovera, Albert Llovera i Claudina Rossell, van arribar ahir a la nit a Londres per veure en directe la prova.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT