PUBLICITAT

Admirada per l'esperit oriental

  • Rafa Nadal, l'equip de bàsquet d'Estats Units, però sobretot la muralla xinesa
I. M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Montse Pujol, corredora dels 100m, va representar Andorra als últims Jocs de Pequín. Foto: TONY LARA

Montse Pujol va viure la seva única experiència olímpica amb 29 anys, ja amb una maduresa adquirida després d'una llarga carrera esportiva en la qual anava carregada de Mundials i Europeus. Tot i que estava rodada en mil batalles de tots els colors assegura que uns Jocs «és una vivència molt diferent. La gent està bolcada i et tracten com un rei».

La velocista va marxar de Pequín admirada amb l'esperit olímpic de la cultura oriental, des del punt de vista organitzatiu fins el social. «Totes les carreres tenien alguna cosa que les feia especials», s'admira. «La final dels 100 amb el naixement del mite Usain Bolt, que es va deixar anar i va rebentar el rècord mundial... L'espectacle que oferien els jamaicans abans de les carreres i la marató, amb un circuit espectacular que passava per tots els llocs emblemàtics em van deixar bocabadada». Recorda també l'exquisit tracte que va tenir per part d'una guia que tenia assignada la delegació andorrana, «que s'emocionava, es desvivia amb nosaltres» i que estava blindada de paciència amb les aventures i desventures dels nostres olímpics. Fins i tot Pujol, ja que un dia se la va endur amb Abraham Férriz per visitar la muralla xinesa. «Ella es va quedar a baix i vam quedar de retrobar-nos en una hora i mitja», introdueix. Anaven pujant i pujant, entretinguts veient paradetes i l'entorn, fins que es van adonar que estava a punt de complir-se l'hora. «¡Havíem de fer el mateix camí a la inversa en només deu minuts!». Un eslàlom per llocs tortuosos que va deixar seqüeles a Pujol. «L'endemà tenia ‘agulletes'... La guia em feia fotos emocinada i jo amb un caminar estrany... Es preguntaria: ¿Quin tipus d'atleta és aquesta dona?».

Per record inoblidable, però, la trobada que va tenir amb el seu admirat Rafa Nadal. «Tenia ganes de veure'l i un dia que estava amb Montse Garcia vam coincidir amb ell. ¡La Montse vinga a donar-li conversa!», bromeja sobre la seva homònima. «Però em vaig fer la foto», somriu victoriosa. També l'experiència amb la selecció de bàsquet dels Estats Units. «Estan bojos de divertits que són», els descriu Pujol. Ho deia perquè es van posar a servir hamburgueses, en el cas de Kobe Bryant traient-se fans xinesos de sobre.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT