PUBLICITAT

El PS de Sant Julià vol una taula de treball per replantejar el Trivium

  • Els consellers de la minoria consideren que se'ls hauria d'haver informat de la situació i demanen que es compti amb ells per participar de manera activa en el futur d'aquest servei
02072012_pstrivium
Els consellers socialdemòcrates lauredians Josep Roig i Rossend Areny durant la roda de premsa d'aquest dijous al vespre per parlar sobre la situació de l'Espai Lauredià d'Arts Escèniques Trivium. Foto: ANA / N.M.
Els consellers de la minoria comunal socialdemòcrata de Sant Julià de Lòria, Rossend Areny i Josep Roig, han enviat una carta a la cònsol major de la parròquia, Montserrat Gil, per demanar que es creï una taula de treball per al replantejament de l'Espai Lauredià d'Arts Escèniques Trivium. Després de les notícies aparegudes sobre el dèficit del centre i la intenció de redefinir el projecte, els consellers de la minoria consideren que se'ls hauria d'haver informat de la situació i demanen que es compti amb ells per participar de manera activa en el futur d'aquest servei.
El futur de l'Espai Lauredià d'Arts Escèniques Trivium s'ha posat en dubte en les darreres setmanes pel dèficit que acumula, xifrat segons les notícies aparegudes en 176.000 euros. Per aquest motiu, els consellers socialdemòcrates lauredians, que asseguren que confien en el futur d'aquest servei, han demanat poder participar en la redefinició d'aquest.

Rossend Areny i Josep Roig han enviat una carta a la cònsol major en què el primer que es demana és que es reconsideri la posició actual i s'aposti per la continuïtat de l'escola buscant alternatives que garanteixin la viabilitat del projecte. Per a això, els consellers ofereixen la seva col·laboració i suggereixen crear una taula de treball que compti amb els membres de la comissió de cultura, amb representants dels alumnes de l'escola, dels professors i del conseller de Finances. Aquesta taula hauria d'elaborar un pla director financer i pedagògic per al Trivium, però per a això recorden que els cal la documentació existent, com el programa d'estudis, el pla d'ajustament que hauria redactat el cap d'estudis per reduir en 100.000 euros el cost de funcionament, i un informe de la consellera de Cultura amb les causes del dèficit.

Tot i que els consellers volen que el nou model de l'espai es defineixi en aquesta taula, en la carta ja hi esmenten algunes idees, com podria ser que a partir del segon cicle d'estudis els alumnes puguin triar una sola art escènica. A més, indiquen que es podria ampliar el nombre mínim d'alumnes inscrits per a cada instrument i augmentar la ràtio d'alumnes per professor, així com fer associacions amb altres escoles del país per mancomunar alguns serveis. 

A més, els socialdemòcrates també consideren que el Comú podria subvencionar l'Espai Lauredià d'Arts Escèniques 'de la mateixa manera que es fa amb les escoles bressol o amb el Centre Esportiu'. 

Tots aquests suggeriments els han fet arribar, aquest mateix dijous, a la cònsol major, i esperen que es tinguin en compte i poder començar a treballar durant l'agost per tenir el problema resolt abans de setembre, perquè asseguren que Trivium ja compta amb diversos alumnes que han pagat part de la matrícula. La principal queixa dels consellers, un cop més, és la manca d'informació que han rebut en relació a aquesta qüestió, i que s'hagin hagut d'assabentar de tot a través de la premsa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT