PUBLICITAT

FAR i VPC divideixen el cos tècnic per buscar un «canvi d'actitud»

  • Filiatre, que serà dos anys als Isards, donarà un ?plus' del que aporti el VPC de Martínez
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vilasetrú i Ginesta, al centre, flanquejats pels tècnics Filiatre i Martínez Foto: ÀLEX LARA

Que la Federació Andorrana de Rugbi (FAR) i el VPC Andorra continuen treballant pel bé del rugbi del Principat té una nova prova. Ahir es van presentar els dos cossos tècnics, el dels Isards, amb Philippe Filiatre de primer i Josep Marticella de segon, i el del club, amb Didac Martínez i Jeannot Martinho. Els quatre treballaran amb la mateixa informació, dades i gairebé esperit, però l'exseleccionador de Suïssa aportarà el plus que necessita la selecció per canviar el xip. Es buscava «un canvi d'actitud quan es passa a defensar la selecció», va dir ahir el president de la FAR, Xavier Vilasetrú.

Filiatre va parlar de les dues velocitats del rugbi andorrà: per una part, el VPC Andorra, que treballa «a curt termini, amb partits cada cap de setmana», i per altra la selecció, «que ho fa amb un objectiu a mig termini». El nou seleccionador va assegurar, a més, que la seva intenció és donar-li «un sistema de joc propi» al combinat nacional, sempre amb plena connexió amb el cos tècnic del VPC.

Martínez, que tindrà Martinho de segon i com a assistents de zona a Josep Magallón i David Kirikaixvili, hi va afegir que el que necessitava el club és «competitivitat», perquè la temporada passada sabent que no es podia aspirar a l'ascens, aquesta manca d'il·lusió va fer que els jugadors no tinguessin la mateixa implicació. «Volem demostrar que aquest equip és per estar a una altra categoria», va afirmar Martínez, que deixa el segon equip per fer front a Promoció d'Honor amb el primer.

De fet, segons el tècnic, per a aquest any el VPC recuperarà jugadors com Cristian Pons, Carmona o Martínez, tot i que perdrà Taurinyà –va jugar un partit la temporada passada– i Adam Hinds.

PRETEMPORADA, EL 7 D'AGOST / El VPC començarà la pretemporada el pròxim 7 d'agost –el primer partit de lliga és el 23 de setembre–, i el 9 de setembre disputarà un amistós contra el Lavelanet. Pel que fa a la selecció, el seu calendari comença amb un primer test el 15 de setembre a l'Estadi de Montjuic contra la selecció catalana, amb un primer entrenament amb Filiatre donant instruccions el dia 13. A partir d'aquí, els partits oficials de l'Europeu, primer el 13 d'octubre a Dinamarca –«és el que està un punt per sota de tots», va dir ahir el seleccionador nacional–, després el 27 d'octubre al Camp del Consell contra Israel –«cultura britànica, amb jugadors amb molta experiència»–, per continuar abans que acabi l'any, el 3 de novembre, a Sèrbia –«és un equip en constant progressió». Ja en 2013, serà el 30 de març quan Andorra rebi Letònia –«ha baixat de categoria, però físicament estan per sobre», va dir Filiatre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT