PUBLICITAT

L'obertura de les Dos Valires comporta la prohibició de circular amb matèries perilloses per la CG3 fins a la boca oest


  • Amb aquest canvi s'evita que els vehicles que transporten matèries perilloses i vulguin anar cap a la Massana hagin de travessar el nucli urbà d'Escaldes-Engordany.
01082012_bocaest
Imatge de la circulació oberta al túnel de les Dos Valires aquest dimecres a la boca est. Foto: ANA / Marta Tort
La posada en funcionament del túnel de les Dos Valires, que es va inaugurar aquest dimarts, comporta una sèrie de canvis en el trànsit de vehicles. Un dels més importants és la prohibició de circulació dels vehicles amb matèries perilloses per la CG3, concretament entre la rotonda d'Engolasters, on s'inicia la CG3, i la rotonda sobre el riu Muntaner, a la boca oest del túnel, a la Massana. Amb aquest canvi, s'evita que els vehicles que transporten matèries perilloses i vulguin anar cap a la Massana, hagin de travessar el nucli urbà d'Escaldes-Engordany. Així consta en el reglament publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra i que entra en vigor aquest dijous.
La prohibició de circular amb matèries perilloses per la CG3 compta amb l'excepció dels vehicles de subministrament a domicili de gasoil de calefacció, gasos liquats del petroli i gasos industrials.

D'altra banda, el reglament estableix que el pas de transport de mercaderies perilloses pel túnel de les Dos Valires està sotmès a l'autorització prèvia de l'Àrea de Mobilitat mitjançant el Centre Nacional del Trànsit. Així, els transportistes han de demanar autorització per telèfon o per correu electrònic amb una antelació mínima de trenta minuts respecte a l'hora que es vol passar pel túnel. Tot seguit, el Centre Nacional del Trànsit atorga al transportista una franja horària de quinze minuts per passar pel túnel.

Finalment, el reglament també preveu que en cas de tancament o treballs al túnel, o per altres motius degudament justificats, l'Administració pot autoritzar el pas de mercaderies perilloses per itineraris diferents al túnel.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT