PUBLICITAT

La Festa Major de Castellciutat incorpora una cursa popular

  • Es farà un concurs de pesca i tindrà com a pregoner el professor d'història Jordi Nistal
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
El nucli de Castellciutat Foto: EL PERIÒDIC

Castellciutat va començar ahir a celebrar la seva Festa Major. La tradicional Plantada del Pi, a la plaça de l'Arbre, va marcat l'inici dels actes, que es concentren en el cap de setmana però que també inclouen propostes per als veïns entre setmana.

Una de les novetats de la festa és la celebració dissabte de la primera Cursa Popular Sant Feliu-Grifone, amb sortida i arribada a la plaça de l'Arbre. Les inscripcions es poden fer durant els dies previs contactant amb la Comissió de Festes. Avui hi haurà doble sessió de cinema al Local Social: la primera, a les 7 de la tarda; i la segona, a les 10 de la nit. I dijous, s'ha programat teatre a la plaça de l'Arbre, amb una obra preparada per Companyia Ciutat City.

Els actes del cap de setmana començaran amb el Sopar popular, a partir de les 21.39h. A les 11 es llegirà el Pregó de Festa Major, que aqyest any és a càrrec de Jordi Nistal i Refart, professor d'Història i Geografia, antic alumne de l'escola de Castellciutat i veí de la vila. Tot seguit, se celebrarà un Quinto Popular. A la mitjanit començarà el Ball de Festa Major a càrrec del Joan Martí i el seu teclat màgic. Enmig, a la 1, es farà per segon any la ballada nocturna de l'Esquerrana. La nit es completarà amb el tercer Castell-Sona, amb el grup urgellenc Skataplins i el DJ Sergi Cava, i amb la Menjada Popular de Frankfurts.

Esmorzar / Dissabte, a més a més de la primera Cursa Popular, també se celebrarà la primera edició del Concurs de Pesca Vila de Castellciutat. A les 10 se celebrarà un esmorzar popular amb els participants en totes dues proves. Ja a la tarda, a les 17h hi haurà jocs per a la mainada a la plaça dels Caramellaires; i a les 19, el Gimnàs Yumix oferirà una sessió de spinning. La festa nocturna començarà a la mitjanit amb ball amb els grups Duende i Dia i Nit. A la pausa es lliuraran els premis del concurs de pesca i la cursa. A les 5 de la matinada es farà una nova Menjada Popular.

La festa es completarà diumenge, tot començant a 8.30 hores amb el Correcigaló, que arriba a la desena edició. A les 10.30h s'oficiarà la missa solemne en memòria dels difunts de la vila a l'església de Sant Feliu. I a les 12 arribarà l'acte més tradicional: el Ball de la Marsellana i l'Esquerrana, amenitzat per La Sunsoni. L'animació infantil amb La Gotera, a les 5 de la tarda; i la cantada d'havaneres amb el grup A cau d'orella, a les 7, completaran el programa. Tal com és habitual, durant la Festa Major es tanca els accessos a Castellciutat i només hi poden circular amb vehicle els veïns. Des de l'organització es recomana als veïns de la Seu i visitants en general que hi accedeixin a peu, des de la zona de l'Horta del Valira o bé aparcant al peu de les naus industrials.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT