PUBLICITAT

Hampl, 2,15 per al River

  • «Jove, molt alt, amb talent, i amb nosaltres tindrà l'oportunitat de ser important», diu Peñarroya del nou fitxatge
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Tomas Hampl defensa Rob Johnson, en la temporada 2010-2011 Foto: EL PERIÒDIC

El txec Tomas Hampl acaba de complir 24 anys i la seva trajectòria esportiva ha estat sempre vinculada a equips de primer nivell, tot i que mai amb massa minuts. És un pivot de 2,15m, una torre humana que serà el sostre del nou BC River Andorra a la LEB Or la pròxima temporada, i que arriba després de ser la temporada passada al Gescrap Bizkaia de la Lliga Endesa (ACB). Els últims sis mesos ha estat cedit a la Cibona de Zagreb, un club que no és el que era fa anys, però amb una tradició espectacular en el món del bàsquet europeu, i mundial. Hampl fitxa pel River per una temporada, segons va confirmar ahir l'entitat andorrana. «És jove, molt alt, amb talent, i amb nosaltres tindrà l'oportunitat de ser important», va dir d'ell ahir l'entrenador Joan Peñarroya.

Hampl ja va jugar fa dues temporades contra el River amb la samarreta del Santurtzi, el segon equip del Bizkaia Bilbao d'ACB a la LEB Plata. No va tenir una actuació destacada en cap enfrontament, però Peñarroya explica quins han estat els criteris per incorporar-lo: «Fa dos anys va fer una temporada correcta, però tampoc no ens hem posat com a referència el que va fer aquella campanya, perquè aquell era un equip atípic, sinó que hem valorat que té el que busquem d'un jugador: és jove, té un talent especial per anar cap amunt, és molt gran amb els 2,15m que fa, està preparat i sobretot ha entrat durant anys en la dinàmica d'equips de primer nivell».

Amb tot, el tècnic, que ahir era a Madrid i que en breu marxarà a Lituània per disputar del 9 al 19 l'Europeu com a segon entrenador de la selecció espanyola sub-18, confirma que si bé Hampl «no ha tingut massa minuts, sí que se l'ha vist una progressió», i prova d'això ha estat la seva presència en l'Eurolliga amb el Bizkaia, i després la cessió a la Cibona des del mes de febrer d'aquest any fins a final de temporada.

LA TRAJECTÒRIA ESPORTIVA / Els inicis de Hampl van ser a l'equip txec BK Syntehsia Pardubice, per incorporar-se la temporada 2005-2006 a l'Sparta de Praga júnior, equip que va deixar aquella mateixa campanya per tornar al Pardubice B. La temporada següent, amb 18 anys, va marxar a Espanya per fitxar pel Lagun Aro Bilbao Basket júnior. Aquell mateix any va debutar a la Lliga EBA amb el segon equip basc, el Santurtzi, i va continuar fins la campanya 2007-2008, temporada que va tenir minuts a la Lliga ACB amb el Iurbentia Bilbao Basket –dos partits, sis minuts exactament, zero punts. L'any següent segueix al Iurbentia d'ACB –tres partits, 15 minuts, quatre punts– compaginant la seva presència en el primer equip amb el segon d'EBA, l'Adreilu Santurtzi, equip amb el qual assoleix l'ascens a la LEB Plata, on hi juga dues temporades. L'última, la 2010-2011, disputa un minut amb el primer equip d'ACB. Aquesta temporada passada, 2011-2012, Hampl disputa tres partits a la Lliga Endesa amb el Gescrap Bizkaia: 27 minuts en total, 13 punts. En febrer és cedit a la Cibona, i com que a final de la temporada queda lliure de contracte amb el Bizkaia, el River apareix per «donar-li minuts i protagonisme», segons va dir ahir el director general del club, Francesc Solana.

La incorporació del jugador de la República Txeca s'uneix a la del base Dani Pérez, a més de les renovacions de Devin Wright i Dmitry Flis, sumant també la d'Albert Farfán, a més de la incorporació del pivot andorrà Cinto Gabriel,, que compaginarà el primer equip amb el B.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT