PUBLICITAT

La reforma laboral espanyola permetrà als fronterers cobrar l'atur

  • Els treballadors hauran d'haver cotitzat prèviament a l'Estat espanyol
  • CiU ha presentat una esmena en què demana la modificació del conveni de la seguretat social
28072010 congres diputats
El diputat de CiU, Carles Campuzano, amb el ministre Rubalcaba, al Congrés. Foto: JOSÉ LUIS ROCA
La reforma laboral espanyola inclourà una esmena que permetrà cobrar el subsidi d'atur als treballadors fronterers que es quedin sense feina a Andorra, i que prèviament hagin cotitzat a l'estat espanyol. Això serà possible després que el diputat de Convergència i Unió, Carles Campuzano, hagi presentat aquest dimecres l'esmena en què demana la modificació del conveni de la seguretat social entre Espanya i Andorra i l’accés al subsidi dels aturats que hagin cotitzat prèviament a Espanya. L'esmena serà aprovada aquest dijous en el marc de la reforma ja que ha estat prèviament transaccionada amb la resta de grups.
L’esmena presentada per la federació nacionalista permetrà que els treballadors transfronterers que hagin cotitzat prèviament a l’estat espanyol i compleixin la resta de requisits exigits, puguin tenir accés a la prestació d’atur en el cas de quedar-se sense feina mentre treballaven a Andorra.

L’alcalde de la Seu i diputat al Parlament de Catalunya, Albert Batalla, ha agraït l’esforç del grup parlamentari de CiU a Madrid i ha recordat que "aquest és un altre pas endavant en la millora de les condicions laborals i socials dels treballadors transfronterers, després que recentment aprovéssim també al Parlament de Catalunya l’accés gratuït a la sanitat catalana del tot el col·lectiu de transfronterers".

Batalla ha recordat que la problemàtica dels transfronterers ha estat una de les prioritats aquesta legislatura, i per això a mitjans del 2008 es va aprovar per unanimitat dels grups municipals la moció presentada a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell a proposta de CiU i ERC, per tal d’iniciar passos concrets "que s’han anat materialitzant en aquestes modificacions legislatives que resoldran una problemàtica surrealista que afecta al voltant de 3.000 persones a la comarca de l'Alt Urgell".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT