PUBLICITAT

Fiter i Rossell estrena plaça

  • L'espai es composa d'una zona de lleure, una de reciclatge i una de pipican
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una jove porta els seus gossos a estrenar el pipican, ahir al matí Foto: ÀLEX LARA

Ja existia, però el Comú d'Escaldes-Engordany l'ha remodelat. Ahir els cònsols, Trini Marín i Marc Calvet, acompanyats de les conselleres Magda Sinfreu i Núria Pons, va «reinaugurar» la plaça que hi ha al capdamunt de l'avinguda Fiter i Rossell, gairebé a la sortida de la parròquia en direcció a la Massana. Ara l'espai compta amb tres zones diferenciades: una de lleure, amb bancs per a reposar-hi; una de reciclatge, amb els diferents contenidors; i una de pipican.

Segons va manifestar Sinfreu, consellera de Medi Ambient i Gent Gran, la redistribució de l'espai n'ha afavorit la millora i dóna «resposta al veïnat», doncs abans tot era com un pipican perquè a la zona hi ha «molts gossos i feien malbé la plaça». Aquest pipican, que és el tercer de què disposa la parròquia era «d'alta necessitat», sense ser conflictiu, perquè són molts els veïns que tenen gossos.

Tot i que l'espai destinat a les mascotes és «la gran novetat» de la remodelació de la plaça, tampoc s'ha de menysprear la millora de l'espai de lleure, que ha quedat «més ampli». Sinfreu també va destacar la utilització de materials «molt resistents» per fer la plaça, com és el granit, que ni rellisca ni es farà malbé amb la potassa a l'hivern.

Aquestes obres han tingut un cost d'uns 15.000 euros, i han estat ideades i executades des del departament d'Urbanisme de la corporació.

A l'espera d'altres millores

Un cop remodelada la plaça, el Comú d'Escaldes-Engordany espera altres millores a la zona de Fiter i Rossell, però que no estan a les seves mans. Una és l'obertura de la rotonda a la sortida de la parròquia per l'avinguda Fiter i Rossell. Aquesta permetrà fer el gir als conductors abans d'arribar a Anyós, que és el següent punt rodó de la via sortint d'Escaldes-Engordany. Segons va comentar el cònsol menor, Marc Clavet, l'obra s'hauria d'entregar a finals d'any. Un «problema en el subministrament de bigues de ferro» en justifiquen el retard.

D'altra banda, Calvet també va comentar que en la darrera Taula de Mobilitat es va posar damunt la taula la necessitat d'estudiar mesures que permetin reduir la velocitat dels vehicles que transiten per la zona, ja sigui tipus radar o semàfor que es posi en vermell quan detecti un automòbil circulant amb excés de velocitat. No és que s'hagin produït nombrosos accidents al tram, però sí que el veïnat diu detectar-ho. Aquestes mesures també es volen instal·lar al Pont de la Tosca i al capdamunt de l'avinguda Carlemany.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT