PUBLICITAT

El turisme de muntanya salva la fluixa ocupació dels càmpings del país

  • Els clients fan estades curtes de màxim una setmana i redueixen en serveis extra com la restauració
SELVA LÓPEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vista d'una tenda i una autocaravana del càmping Ansalonga, ahir Foto: ÀLEX LARA

A l'equador de l'estiu, els càmpings del país estan poc satisfets amb l'afluència de gent d'aquest mes de juliol. La crisi ja fa anys que es nota i les expectatives de creixement són modestes. No obstant, encara hi ha turistes que opten per aquesta modalitat de vacances.

Són, sobretot, famílies o grups d'esportistes alemanys, francesos, espanyols, italians, belgues i holandesos que valoren la tranquil·litat i la naturalesa del Principat. A més, la majoria dels càmpings andorrans estan situats a les parròquies altes. Per tant, és un turista més interessat en les excursions i el paisatge que en les compres.

«Tenim molts clients que vénen del món del ciclisme i la muntanya», va comentar ahir Rocío Lozano, directora del Càmping Ansalonga. Lozano va apuntar que els turistes continuen venint però en els últims anys retallen en extres com la restauració i altres activitats complementàries que encareixen els costos. Els campistes s'allotgen, principalment, en tendes o autocaravanes i de mitjana no solen estar-s'hi més d'una setmana. Les estades curtes són una constant del turista campista. El fet de viatjar en autocaravana li dóna més independència i, per tant, improvisa l'estada en funció de diferents factors com el temps.

Esperança en l'agost/ Aquest mes l'ocupació ha estat similar o lleugerament inferior a la del mateix període de l'any passat. Els propietaris es mostren una mica més esperançats de cara al mes que ve, ja que si les experiències anteriors es repeteixen, «l'agost hauria de ser més positiu», van assenyalar fonts del Càmping Valira d'Andorra la Vella.

A Canillo, des del càmping Canal es manifestaven força decebuts, ja que havien previst més afluència al principi de la temporada. El càmping ha registrat al voltant d'un 25% d'ocupació, una xifra que esperen duplicar en el mes fort de l'estiu. «Si a l'agost arribem al 50% estarem contents», va explicar Daniela Lerbourg, empleada del càmping. Per fer front a la fluixa ocupació, els propietaris es veuen obligats a dissenyar estratègies per atraure nous turistes. Alguns, com el càmping Valira, opten per fer promocions en els mesos de temporada baixa, mentre que d'altres redueixen una mica els preus i s'esforcen per intensificar el tracte proper amb el client. «Sovint baixem una mica els preus a la factura, intentem fer un gest perquè la gent torni», afegia Daniela Lerbourg.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT