PUBLICITAT

El Retaule de Sant Ermengol se celebrarà del 4 al 12 d'agost

  • És un espectacle teatral que es representa anualment des de l'any 1957 a la catedral
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Pujol amb Batalla, Obiols i Galindo, ahir a Lleida Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU D'URGELL

La Fundació Pública Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) va acollir ahir la presentació de la nova temporada de l'espectacle teatral El Retaule de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell, que aquest any arriba a la 51a edició, i que se celebrarà entres els dies 4 i 12 d'agost. L'acte va estar presidit per la vicepresidenta de l'IEI, Rosa Pujol, i va comptar amb la participació de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; del director del Retaule, Lluís Obiols; i del president del Patronat del Retaule, Jesús Galindo.

El Retaule de Sant Ermengol és un espectacle teatral que es representa anualment des de l'any 1957 al claustre de la catedral de la Seu d'Urgell, sobre un text literari d'Esteve Albert i Corp. L'obra és un element de promoció cultural i econòmica de la Seu d'Urgell en el que hi participen més d'un centenar de voluntaris, entre actors, tècnics i ajudants amateurs que escenifiquen en diferents quadres alguns episodis de la vida de Sant Ermengol, bisbe de la Seu des de l'any 1010 fins al 1035.

Aquest any es representarà al Claustre de la Catedral de la Seu d'Urgell diàriament entre el 4 i el 12 d'agost, a partir de les 22 hores, mitja hora abans que en les anteriors edicions.

Nou quadres / L'obra consta de nou quadres (el Mil·lenni, la Consagració, la Canònica, Cortiuda, el Pagès sec, Llumeneres, Seguici o enterrament, el Miracle de la Pluja i el Quadre final) i entre quadre i quadre, un narrador explica el contingut de la següent escena.

Aquesta edició inclou una sèrie de novetats, com són l'ampliació de l'espai de representació; la humanització de les interpretacions dels actors; l'impuls a la figura dels narradors, que passen a convertir-se en un element central de l'espectacle; la incorporació de nous personatges; el descompte d'un 20% en el preu de l'entrada a taquilla pels titulars del Carnet Jove i l'elaboració de paquets turístics que es poden adquirir a través de Turisme de la Seu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT