PUBLICITAT

'L'Indépendant' es fa ressò de la crisi que viu Andorra hores abans de la visita de Sarkozy

  • El diari s'interessa per l'economia del Principat amb motiu de la visita del copríncep
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY


El diari L'Indépendant s'interessa per l'economia andorrana amb motiu de la visita que efectuarà Nicolas Sarkozy al Principat aquest dijous. En l'edició d'aquest dimecres apareix una fotografia de Caldea en portada amb el titular Andorra: el final d'un paradís. El rotatiu francès explica que la crisi econòmica a França i Espanya està afectant Andorra, que el turisme que representa el 80% dels ingressos nacionals està en constant disminució i que els comerços, els hotels i els restaurants tanquen i reobren sense parar.  

L'Indépendant fa un repàs a l'economia andorrana en l'edició d'aquest dimecres. En les pàgines interiors se cita al president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Marc Pantebre, que explica que el comerç, el turisme i les finances no assoleixen bons resultats des del principi de l'any 2000, però no en culpa la sortida del país de la llista grisa de paradisos fiscals, atès que aquesta sortida pot esdevenir un primer pas per captar noves inversions estrangeres. Pantebre també explica que després de tres anys es comença a notar la crisi, ja que el 70% dels clients són  espanyols i el 30%, francesos.

Per la seva banda, el president de la Unió Hotelera, Xavier Palou, explica a L'Indépendant que han disminuït el nombre de turistes des del 2001 i també ha baixat la durada de la seva visita. També assenyala la manca de publicitat que ajudi a treure la imatge que es té d'Andorra al sud de França com un "gran supermercat de productes poc taxats" i la necessitat de millorar les comunicacions amb el país gal.

Els reporters també han entrevistat al president de l'Associació d'Agents Immobiliaris (AGIA), Joan Carles Camp, qui també assenyala com la crisi internacional afecta en aquest cas el sector de la venda d'immobles. El rotatiu fa esment a com repercuteix aquest fet en els Pressupostos de l'Estat: el 2009 es van recaptar uns 400.000 euros menys que el 2008 en concepte de taxes per operacions de compravenda, però el 2008 es va assolir menys de la meitat que el 2006. El tancament dels comerços i les dades demogràfiques completen el reportatge.
Podeu visitar la seva web aquí.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT