PUBLICITAT

De la festa inicial a la concentració

  • Els atletes, després de la inauguració, se centren exclusivament en les seves proves
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cristina Llovera, en una pausa d'un entrenament; a la galeria, amb Mònica Ramirez i Pau Gasol en la inauguració; a sota, Toni Bernadó entrenant amb altres atletes Foto: EL PERIÒDIC

El primer dia és la novetat, l'arribada a la ciutat olímpica, a la Vila, situar-se en el context, assumir que allà hi són els millors esportistes del món. El segon és el dia de la inauguració, la festa, la reivindicació de l'esperit olímpic, de l'esport en definitiva, el premi a unes places obtingudes després de molt temps d'esforços. Però a partir que passa la nit de la cerimònia, després de les desfilades, la música, els juraments olímpics, la bandera i la flama, arriba el moment de recollir-se tots, mentalment i físicament, per preparar les competicions.

Això van fer els esportistes andorrans els dies passats, quan després d'aquell dia de festa on van poder gaudir del seu premi, posant per a la posteritat amb estrelles de l'esport mundial com Pau Gasol, com van fer Cristina Llovera i Mònica Ramirez, va arribar el moment de competir. Així, tots cada dia a entrenar, a mantenir l'estat de forma, polir detalls, no deixar escapar la disciplina de l'esport diari. És el que van fer els nedadors Hocine Haciane i Ramirez abans de les seves proves, o el judoca Dani Garcia per buscar el seu pes, i ara fan el tirador Joan Tomàs, a més de la velocista Cristina Llovera i el maratonià Toni Bernadó. Entren cada dia per la porta Victoria que dóna a la pista annexa a l'Estadi Olímpic. Allà s'hi entrenen ells. I Usain Bolt, entre molts altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT