PUBLICITAT

Joan-Enric Vives reestructura diversos càrrecs de la diòcesi

  • Mossèn David Codina Pérez, serà secretari general i canceller del Bisbat d’Urgell, així com secretari particular de l'arquebisbe i cap de Gabinet del copríncep episcopal
30072012_nomenaments bisbat2
Alguns dels càrrecs han pres possessió aquest dilluns al matí al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell. Foto: Bisbat d'Urgell

L'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, ha reestructurat diversos càrrecs en el si de la diòcesi d'Urgell. Així, mossèn Ignasi Navarri i Benet, ha estat nomenat vicari general de la diòcesi d’Urgell i moderador de la Cúria mentre que mossèn Antoni Elvira i Gorgorió serà vicari episcopal per a l’acció pastoral. D'altra banda, mossèn David Codina Pérez, serà secretari general i canceller del Bisbat d’Urgell, així com secretari particular de l'arquebisbe i cap de Gabinet del copríncep episcopal. I Carles Martín Neira ha estat nomenat delegat diocesà per als assumptes econòmics. Tots quatre han pres possessió del càrrec aquest dilluns al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell.

 

A part d'aquests nomenament, cal recordar el de mossèn Josep M. Mauri Prior, com a representant personal del copríncep episcopal, que continua mantenint l'ofici de vicari general i ecònom diocesà. Pel que fa al seu predecessor, mossèn Nemesi Marquès Oste, ha estat nomenat assessor dels Serveis del copríncep episcopal i continua sent vicari judicial diocesà.

D'altra banda, mossèn Joan Pujol Balcells, rector de la Parròquia de Santa Maria de Balaguer, ha estat nomenat arxiprest de Noguera, i deixa el càrrec de vicari general, mentre que mossèn Cinto Busquet Paredes ha estat nomenat subdelegat diocesà de Família i Vida, i col·laborador de l’Escola diocesana de Formació permanent.

Joan-Enric Vives també ha signat diversos nomenaments parroquials que prendran  possessió del càrrec en funció de casa cas. D'aquesta manera, mossèn Antoni Elvira i Gorgorió ha estat nomenat rector de la Parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida d’Encamp, en substitució de mossèn Xavier Esplandiu Juclà, que s'ha jubilat i passarà a ser prevere adscrit a la Parròquia de Sant Esteve d’Andorra la Vella i residirà a Santa Maria del Fener d’Andorra la Vella.

Pau Bellido Segarra serà el  rector de la Parròquia de Sant Feliu de Sort, i de les Parròquies de Sant Lliser d’Arcalís, Sant Andreu de Baén, Sant Pere d’El Pujalt, Sant Marçal d’Estac, Santa Maria de Gerri de la Sal, Sant Martí de la Bastida de Sort, de Llagunes i de Montcortès de Pallars, la Purificació d’Olp, Sant Cristòfol de Peramea, Sant Andreu de Pujol i l’Assumpció de Vilamur. 

De la seva banda, mossèn Cinto Busquet Paredes serà prevere adscrit amb facultats a la Parròquia de Santa Maria de Puigcerdà, i també a les Parròquies de Sant Miquel d’Isòvol, Sant Pere d’Olopte, Santa Eugènia de Saga i Sant Tomàs de Ventajola.

El Bisbat també ha informat del nomenament de Henry Vargas Holguín com a rector de la Parròquia de la Mare de Déu de Valldeflors de Rialp i de les Parròquies de la Mare de Déu del Roser d’Aidí, Sant Serni d’Altron i de Baiasca, Sant Martí de Caregue, Santa Anna de Llavorsí, Sant Pere de Llessui, Sant Esteve de Montenartró i de Sorre, Sant Cristòfol de Roní, Sant Víctor de Saurí i Sant Iscle i Santa Victòria de Surp. Finalment, mossèn Lluís Miquel Sánchez Gutiérrez ha estat nomenat vicari parroquial de la Parròquia de Sant Ot, de la Seu d’Urgell i rector de la Parròquies de Sant Serni de Noves de Segre, Sant Julià de Taús i Sant Martí de Tost.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT