PUBLICITAT

Històric Dani Garcia

  • Després de vèncer el paraguaià Acevedo, cau en vuitens de final amb l'espanyol Uriarte i acaba 9è, a una plaça del diploma olímpic
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'andorrà, en el combat de vuitens de final contra l'espanyol Sugoi Uriarte, contra qui va caure. Foto: AFP / FRANCK FIFE

L'actuació del judoca Dani Garcia ahir als Jocs Olímpics va eclipsar totalment la de la nedadora Mònica Ramirez, que va acabar lluny de la seva millor marca en els 100 esquena (1min 07,72s ahir, segona de la seva sèrie). No era per menys, perquè Garcia, de 27 anys, va assolir el millor resultat andorrà en judo en uns Jocs Olímpics –els seus precedents havien estat Toni Molné a Barcelona i Atlanta, i Toni Besolí a Atenes–, i va igualar la 9a posició d'un esportista del Principat a una cita olímpica, des que el ciclista Emili Pérez la va aconseguir a Seül'88. Els dos, a un lloc del diploma olímpic, i els dos, amb una medalla més a prop que mai, però històrics.

Garcia va superar la primera ronda per sorteig. En la segona tenia de rival el paraguaià Abraham Acevedo, que no tenia molts recursos com a judoca, però que físicament era molt fort. L'andorrà el va vèncer per waza-ari: «M'ha sortit de dretes –el paraguaià era esquerrà– i m'ha vingut molt bé, però també m'ha fet un atac molt perillós i fins i tot se m'han creuat els cables, però la Laura m'ha cridat des de fora i hem fet un reset perquè tot tornés a la normalitat».

Després d'aquesta alegria per ell i Andorra, en vuitens de final va tenir de rival l'espanyol Sugoi Uriarte, amic, i amb qui ha lluitat «milers de vegades»: «Ens coneixem tant que hem sortit tots dos a especular al principi, i quan ell m'ha fet un waza-ari jo ja sabia que seria molt difícil. Llavors he hagut de canviar i és quan ell ja tenia el control, perquè jo havia d'anar a pel combat».

«Demà suposo que ho veuré d'una altra manera», va dir ahir Garcia, decebut perquè es va veure «a un pas del diploma i d'una medalla». «Un competidor no pot estar mai content si perd», va assegurar des de l'habitació a la Vila Olímpica.

TREURE'S COMPLEXES DE SOBRE / L'andorrà va aprofitar per reflexionar sobre l'esport andorrà: «Això hem reafirma que tinc el nivell per guanyar una medalla, que a Andorra tenim potencial. Amb això la gent ha de veure que es poden guanyar uns Jocs Olímpics, que ja està bé de dir que som petits. Ens hem de treure els complexes de sobre, ho hem demostrat. Som andorrans, sí, però entrenem igual que molts altres països, i podem estar al nivell. Els que vénen darrera ho han de veure».

RAMIREZ, LLUNY / Mònica Ramirez (1min 07,72s) va ser segona a la seva sèrie en natació, per darrera de l'hondurenya Karen Vilorio (1min 06,38s). Avui és el torn d'Hocine Haciane en 200 papallona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT