PUBLICITAT

La Whitney fa creure el ramat

  • El pastor de Santpedorm, Hilari Novillo, i la seva gosseta guanyen el certamen amb comoditat
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
La gossa Whitney en plena maniobra de reagrupament, ahir. Foto: ANA

Tretze pastors de Catalunya, Castelló i el País Basc, entre els quals destacaven una pastora i un jove adolescent, van participar ahir en el 24è Concurs de gossos d'atura de Canillo, als planells de Mereig. Els guanyadors van ser el català de Santpedor, Hilari Novillo i la seva gosseta Whitney que van aconseguir 230 punts. Juli Bayot i la Xispa, d'Ares del Maestrat, van quedar en segon lloc amb 221 punts, seguits de prop per l'Armand Flaujat i en Bam de Bellver de Cerdanya, que van quedar tercers amb 218 punts. Pere Ambrós es va endur el premi al pastor més ben endiumenjat.

El concurs es va desenvolupar com cada any amb la participació dels 13 pastors en la primera ronda i els sis millors classificats a la segona. En el primer torn els gossos van portar, atents a les ordres dels amos, un ramat d'ovelles fins al cercle central. Després les havien de fer entrar per les dues portes situades a cada extrem del terreny. En el segon torn, pastors i gossos havien de demostrar la seva habilitat, destresa i rapidesa per fer entrar i sortir el ramat del tancat central.

Un esdeveniment consolidat

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va explicar que des del Comú «s'està pensant en la celebració del concurs de l'any que ve en què s'arribarà a la 25a edició». Mandicó va dir que «mirarem de fer un acte una mica diferent, encara que no sigui res de l'altre món, però amb 25 anys ja tenim una certa història».

De fet, el ministre d'Economia i Agricultura, Jordi Alcobé, que també era present al certamen va ratificar les paraules de Mandicó afirmant que «es tracta d'un concurs consolidat, un acte que atrau gent a Canillo i a Andorra i que cal conservar». Alcobé també es va felicitar del temps. «fa un dia que s'aguanta i és important perquè també és un dia de gran activitat a Andorra amb la Triatló i el Concurs». Mandicó també va recordar els inicis del concurs Aquest any, els concursos de gossos d'atura de les poblacions de Castellar de N'hug i Ribes de Freser compleixen 50 anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT